Terug

Wat is het verschil tussen een bodygel, bodylotion, bodycreme en bodybutter?

Vraag jij je ook wel eens af wat no het verschil is tussen een body lotion en een body crème? Wij zullen je het haarfijn uitleggen!

Waar zitten de verschillen tussen de lichaamsverzorgingsproducten?

Er zijn zo veel verschillend lichaamsverzorgingsproducten in het cosmetica assortiment dat je waarschijnlijk zo langzamerhand de bomen door het bos niet meer ziet. Je hebt bodygel, bodymilk, bodylotion, bodycrème, bodyButter, bodymousse, en bodyolie! Dus wij gaan je uitleggen wat nou precies de verschillen zijn.

Gevoel: Het verschil zit hem o.a. in het gevoel. Het is net wat jij fijner vindt. Een mousse is heel zacht, verzorgend en fris en wordt heel snel door de huid opgenomen. Een bodygel geeft meestal alleen verfrissing en een bodycreme en butter geven een comfortabel gevoel.

Huidtype: Jou huidtype heeft ook veel te maken met welke keuze die je maakt. Een vette huid zal sneller een gel gebruiken. Een normale huid kiest sneller voor een milk, lotion of mousse en een droge huid voor een bodycreme of bodybutter.

Ingredienten: De ingrediënten verschillen ook heel erg. Een bodygel is gemaakt van water met gel-achtige substantie. Een mousse is een body milk/ lotion met een speciaal ingrediënt, die op een speciale manier naar buiten gepompt wordt zodat een romige schuim wordt. Een body milk en lotion bevat oliën en water. En de body butter en bodycrème bevatten oliën, Butter en wassen. Alles uiteraard aangemaakt met daar nodig emulgatoren, parfums en verzorgende ingrediënten.

Opname door de huid: Body Lotion wordt sneller opgenomen door de huid, daar waar Body Butter hier iets langer over doet. Dit komt door het verschil van ingrediënten én werking. Dit betekent ook dat je Body Lotion vaker (sneller achter elkaar) kunt gebruiken dan Body Butter.

Extra bescherming: Sommige ingrediënten in Body Butter zorgen voor een beschermlaag op de huid, dit geldt bijvoorbeeld voor bijenwas en cacaoboter. Deze toevoeging, maar ook de gehele samenstelling van Body Butter, is ideaal bij kouder weer, omdat de huid dan sneller gaat barsten.  Breng Body Butter weer niet op je gezicht aan, dan kunnen je poriën verstoppen.

Wil je alle lichaamsverzorging nog een nader bekijken? klik dan hier voor ons gehele assortiment.

 

Wil je meer lezen over dit onderwerp? klik dan op een van de onderstaande links:

Lichaamsverzorging

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »