Terug

Het verschil tussen de vochtarme en droge huid

Een droge huid en een vochtarme huid worden nog wel eens door elkaar gehaald. Vaak wordt het door elkaar gehaald doordat het beide droog en trekkerig aanvoelt op de huid. Maar er zit toch echt een verschil tussen de beide huidklachten. We vertellen je hieronder meer over.

Wat is het verschil tussen een vochtarme huid en een droge huid?

  • Huidtype / huidconditie: In eerste instantie is het verschil dat een droge huid een huidtype is en een vochtarme huid is een huidconditie. Iedereen kan een vochtarme huid krijgen ongeacht welk huidtype je hebt.
  • Tijdelijk / levenslang: Een vochtarme huid is een tijdelijke huidconditie en een huidconditie die wisselend is. De ene keer is het erger dan de andere keer. Het vochttekort wordt veroorzaakt door invloeden van buitenaf en een tekort aan lichaamsvocht. Een droge huid, dus een huidtype, heb je van jongs af aan en zal je je hele leven hebben. Je wordt met een lipide tekort geboren. Al kan een droge huid naar mate je ouder wordt wel droger worden.
  • Droogtelijntjes / rimpels: Een vochtarme huid vertoont echt droogtelijntje door het vochttekort. Deze zie je als je de huid een beetje opduwt. Je ziet dan een craquelé achtige huid ontstaan. Bij een droge huid zie je ook die droogtelijntjes, maar ontstaan ook sneller rimpels.
  • Tekort: Een droge huid heeft een te kort aan lipiden en talg en hierdoor ook vaak een tekort aan vocht. Een vochtarme huid heeft alleen een tekort aan vocht.
  • Poriën: De droge huid heeft poriën die bijna niet zichtbaar zijn en een vochtarme huid heeft poriën die de grootte hebben van het huidtype van de huid.
  • Huidbehoefte: De droge huid heeft behoefte aan producten die lipiden, ceramiden en essentiële vetzuren bevatten. Een vochtarme huid heeft producten nodig die er voor zorgen dat de huid beter vocht kan vasthouden. Een voorbeeld hiervan is Hyaluronzuur.

Onze huidverzorgingsmerken zijn:

 

Wat is het verschil tussen de vochtarme en droge huid

Alle huidverzorging vind je hier

 

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

 

Wil je meer lezen over dit onderwerp? klik dan op de linkjes hieronder!

Wat is het verschil tussen een huidtype en huidconditie?

Producten voor een droge huid vind je hier 

Producten voor een vochtarme huid vind je hier

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »