Terug

Het verschil tussen de vochtarme en droge huid

Een droge huid en een vochtarme huid worden nog wel eens door elkaar gehaald. Vaak wordt het door elkaar gehaald doordat het beide droog en trekkerig aanvoelt op de huid. Maar er zit toch echt een verschil tussen de beide huidklachten.

Wat is het verschil tussen een vochtarme huid en een droge huid?

  • Huidtype / huidconditie: In eerste instantie is het verschil dat een droge huid een huidtype is en een vochtarme huid is een huidconditie. Iedereen kan een vochtarme huid krijgen ongeacht welk huidtype je hebt.
  • Tijdelijk / levenslang: Een vochtarme huid is een tijdelijke huidconditie en een huidconditie die wisselend is. De ene keer is het erger dan de andere keer. Het vochttekort wordt veroorzaakt door invloeden van buitenaf en een tekort aan lichaamsvocht. Een droge huid, dus een huidtype, heb je van jongs af aan en zal je je hele leven hebben. Je wordt met een lipide tekort geboren. Al kan een droge huid naar mate je ouder wordt wel droger worden.
  • Droogtelijntjes / rimpels: Een vochtarme huid vertoont echt droogtelijntje door het vochttekort. Deze zie je als je de huid een beetje opduwt. Je ziet dan een craquelé achtige huid ontstaan. Bij een droge huid zie je ook die droogtelijntjes, maar ontstaan ook sneller rimpels.
  • Tekort: Een droge huid heeft een te kort aan lipiden en talg en hierdoor ook vaak een tekort aan vocht. Een vochtarme huid heeft alleen een tekort aan vocht.
  • Poriën: De droge huid heeft poriën die bijna niet zichtbaar zijn en een vochtarme huid heeft poriën die de grootte hebben van het huidtype van de huid.
  • Huidbehoefte: De droge huid heeft behoefte aan producten die lipiden, ceramiden en essentiële vetzuren bevatten. Een vochtarme huid heeft producten nodig die er voor zorgen dat de huid beter vocht kan vasthouden. Een voorbeeld hiervan is Hyaluronzuur.

Onze huidverzorgingsmerken zijn:

Wat is het verschil tussen een huidtype en huidconditie?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box