Terug

Hoe lang moet een Lysing op de huid blijven zitten?

Hoe lang moet een Lysing op de huid blijven zitten?

Een lysing is een product om de dode huidcellen van je huid te verwijderen. Maar bij een lysing gebeurt dat niet met korreltjes zoals bij een scrub, maar door een ingredient die de tussencelstof tussen de cellen verweekt waardoor de dode huidcellen gemakkelijker verwijderd worden. 

Het is belangrijk dat je een lysing goed gebruikt. Hoe je dat doet dat lees je hier in deze blog.

Wij krijgen vaak de vraag hoe lang je een lysing op de huid moet laten zitten voordat je het weer verwijdert van de huid. Dat gaan we je allemaal vertellen.

Hoe lang moet een lysing blijven zitten?

Voor je de AHA Lysing aanbrengt, moet de huid eerst goed gereinigd worden. Hoe lang een lysing op de huid moet blijven zitten is meestal wel een beetje afhankelijk van het merk en het huidtype. Maar om een richtlijn aan te houden mag je de Lysing minimaal 5 en maximaal 15 minuten op de huid blijven. Kijk dus eerst altijd even goed op de verpakking hoe de gebruiksaanwijzing beschreven wordt. De ene lysing is namelijk geconcentreerder dan de anderen en bijvoorbeeld de dunne, gevoelige huid kan minder lang een peeling verdragen dan een dikkere huid. Als je een lysing te lang op de huid laat zitten dan kan het wondjes veroorzaken en dat wil je natuurlijk niet.

Verder is het belangrijk om je aan de volgende dingen te houden.

  • De peeling mag absoluut niet op de oogleden komen.
  • Verwijder de lysing met een ruime hoeveelheid water.
  • Ga tot een paar dagen na de behandeling nooit in de volle zon zonder een zonnefilter met spf 50. Maar beter is om helemaal niet in de zon te gaan. De huid is na de behandeling namelijk zeer ontvankelijk voor hyperpigmentatie (pigmentvlekken), dus probeer dit te allen tijde te voorkomen!

Gebruik de AHA Lysing niet bij

  • Een koortslip
  • Aanleg tot littekenvorming
  • Een donkere huid omdat de kans op pigmentvlekken dan groter is
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »