Terug

Wat is het verschil tussen gewone en waterproof mascara's?

Waterproof make-up is heel handig als je in de regen moet fietsen, maar is het goed om dagelijks waterproof make-up te gebruiken als het niet echt nodig is? We vertellen je het in deze kennisbank.

Waterproof mascara

Er zijn mensen die dag in dag uit waterproof mascara gebruiken terwijl ze het eigenlijk helemaal niet nodig hebben. Ons advies is om dan over te stappen naar een normale mascara. Dit klinkt misschien raar, maar een waterproof mascara bevat meerdere toevoegingen waardoor het soms mooier en/of beter is om het niet te gebruiken.

Een waterproofmascara heeft natuurlijk een ingrediënt waar het product waterproof van wordt. Dit ingrediënt is een stofje waar sneller een allergie op kan komen. En een waterproof mascara verwijder je veel minder gemakkelijk dan een normale mascara. Als je dan gaat boenen om het eraf te krijgen, heb je eerder last van huidveroudering. Je hebt dan dus een speciale oogmake-up remover nodig.

Door het ingrediënt dat de mascara waterproof maak, wordt de mascara matter waardoor de kleur van de mascara minder mooi uitkomt. Een gewone mascara heeft van nature een mooiere glans.

waterproof make-up.jpg

Maar als jij dagelijks op de fiets naar je werk gaat en je wilt voorkomen dat je mascara uitloopt? Gebruik dan een mascara die waterproof is! Maar ga je naar een feestje? Neem dan lekker die normale mascara.

Bekijk onze mascara’s hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »