Terug

Zwangerschap en huidverzorging

Wauw, je bent zwanger! Dit is echt een heel bijzonder moment. Wist je dat dit hét moment is in het leven waarop vrouwen hun huidverzorging onder de loep nemen? Want wat je op je huid smeert, in hoeverre komt dat bij de baby terecht? Denk aan je huidverzorging, maar ook make-up, zonbescherming, het lakken van je nagels? En hoe houd je je eigen huid zo mooi mogelijk?

Wij hebben het antwoord voor je: keep it natural en ondersteun je huid zo goed mogelijk. Tijdens de zwangerschap verandert het lichaam, wat ook extra veel van je huid zal vragen. Daarnaast verandert de hormoonhuishouding, wat ervoor kan zorgen dat je last kunt krijgen van hyperpigmentatie, droge huid en ook de hoofdhuid kan om meer aandacht gaan vragen.

Daarom wil je extra lief zijn voor je huid. Stoffen die we liever vermijden zijn harde, chemische ingrediënten die je huid kunnen irriteren of je hormoonhuishouding kunnen verstoren. Denk aan parabenen, siliconen, phenoxyethanol, minerale olie of agressieve schuimmiddelen, zoals SLS. Voor je dagelijkse verzorging zoals dagcrème, shampoo, maar ook je striemenolie of belly butter kies je voor natuurlijke ingrediënten zoals avocado olie, zoete amandelolie, shea butter, lijnzaad, kokosolie en meer.

Je huid kan tijdens de zwangerschap behoorlijk veranderen

Zoals je misschien wel weet vinden er aardig wat veranderingen plaats in je hormoonhuishouding tijdens je zwangerschap. En deze veranderingen hebben ook direct invloed op je huid. Dat is overigens niet altijd even positief. Daarom is een juiste huidverzorging belangrijk tijdens je zwangerschap.  Je kan last krijgen van de volgende klachten;

  • Glow; Sommige vrouwen zijn gezegend met een zwangerschapsgloed, de pregnancy glow, tijdens de negen maanden. Je lichaam maakt meer bloed aan en het kan dus zomaar zijn dat je gezonde blosjes krijgt. Heb je dit? Lucky you! Helaas geldt dit niet voor iedereen. Je kan ook een vlekkerige huid krijgen of te maken krijgen met bijvoorbeeld spinnetjes (van die rode puntjes in je gezicht, ook wel spider neavi genoemd).

  • Acné; Ben je niet gezegend met een gloed, maar juist met onzuiverheden, dan is het van belang om je huid goed te reinigen. Kijk ook eens naar je make-up. Zorg dat je huid zo min mogelijk met chemische stoffen in aanraking komt. Haal iedere avond je make-up eraf en gebruik een natuurlijke cleanser. Smeer altijd een dag– en nachtcrème op om je huid soepel te houden.

  • Striae / zwangerschapstriemen; Onder invloed van hormonen en de uitrekking van je huid, kan er striae ontstaan. Ze zeggen dat dit erfelijk bepaald is, maar dat hoeft niet altijd het geval te zijn. Het zijn scheurtjes in het bindweefsel die ontstaan wanneer de huid te snel groeit. Smeren kan zeker helpen om je huid soepel te houden, maar heb je eenmaal striae, dan kun je er weinig meer aan doen. Smeer je in ieder geval iedere dag in met een lekkere olie of bodylotion.

  • Jeuk; Veel zwangere vrouwen hebben last van jeuk. Dit komt deels doordat de huid opgerekt wordt en soms wat droog is,

Wij zijn heel enthousiast over de natuurlijke producten van Naïf en Ericson Laboratoire heeft een hele fijne crème ter voorkoming van zwangerschapsstriemen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box