Terug

Hoe behandel je een droge huid?

Hoe behandel je een droge huid? Lees hieronder over dit huidtype.

Heb ik echt een droge huid?

Allereerst is het belangrijk om te kijken of je echt een droge huid hebt. Veel mensen zeggen een droge huid te hebben, maar ze hebben een vochtarme huid. Het is ook wel een beetje verwarrend. Als je een vochtarme huid hebt dan voelt de huid ook erg droog aan, alleen zijn de huidcondities die je er nog bij hebt anders. We vertellen je hieronder wat de verschillen zijn:

  • Huidtype / huidconditie: In eerste instantie is het verschil dat een droge huid een huidtype is en een vochtarme huid is een huidconditie. Iedereen kan een vochtarme huid krijgen ongeacht welk huidtype je hebt.
  • Tijdelijk / levenslang: Een vochtarme huid is een tijdelijke huidconditie en een huidconditie die wisselend is. De ene keer is het erger dan de andere keer. Het vochttekort wordt veroorzaakt door invloeden van buitenaf en een tekort aan lichaamsvocht.
    Een droge huid, dus een huidtype, heb je van jongs af aan en zal je je hele leven hebben. Je wordt met een lipide tekort geboren. Al kan een droge huid naar mate je ouder wordt wel droger worden.
  • Droogtelijntjes / rimpels: Een vochtarme huid vertoont echt droogtelijntjes door het vochttekort. Deze zie je als je de huid een beetje opduwt. Je ziet dan een craquelé achtige huid ontstaan. Bij een droge huid zie je ook die droogtelijntjes, maar ontstaan ook sneller rimpels.
  • Tekort: Een droge huid heeft een te kort aan lipiden en talg en hierdoor ook vaak een tekort aan vocht. Een vochtarme huid heeft alleen een tekort aan vocht.
  • Poriën: De droge huid heeft poriën die bijna niet zichtbaar zijn en een vochtarme huid heeft poriën die de grootte hebben van het huidtype van de huid.
  • Huidbehoefte: De droge huid heeft behoefte aan producten die lipiden, ceramiden en essentiële vetzuren bevatten. Een vochtarme huid heeft producten nodig die er voor zorgen dat de huid beter vocht kan vasthouden. Een voorbeeld hiervan is Hyaluronzuur.

Heb je een vochtarme huid? lees dan hier verder.

 

Hoe verzorg je een droge huid

De droge huid heeft behoefte aan producten die lipiden, ceramiden en essentiële vetzuren bevatten. Dit zijn veelal de wat vollere comfortabelere producten. Deze producten gaan het gebrek aan talg compenseren. Verder is een hydraterend product altijd goed omdat een droge huid ook vaak vochtarm is. Je vindt alle producen voor een droge huid hier.

Reinig de huid dagelijks 2x met een volle reinigingscrème, reinigingsolieof reinigingsmilk. Meestal is een reiniging met water niet zo fijn als je een droge huid hebt. Na het reinigen breng je een serum aan en daarna de dag of nachtverzorging. Ook kan je de huid 2x per week een milde scrub geven met daarna een lekker voedend masker.

Alle producten voor een droge huid 

Alle huidverzorging vind je hier

 

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

Heb jij een huidprobleem en wil je een gratis persoonlijk huidadvies & product advies twv €49.50? Klik dan hier

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »