Terug

Hoe behandel ik mijn couperose huid?

Super leuk die lekker blozende roze wangetjes,  totdat je er zelf last van krijgt. Couperose  begint met een klein gesprongen haarvaatje en voor je het weet zitten beide wangen vol. En als je pech hebt, krijg de daarbij ook een rode neus. Als je in de spiegel kijkt zie je ineens het beeld van je moeder, want ja die had er ook last van. Camoufleren wordt steeds moeilijker en die groene crèmes werken maar zeer matig. Couperose: hoe ontstaat het en wat kan je er zelf aan doen? We vertellen je er hier alles over.

Wat is couperose?

Couperose is een huidaandoening, waarbij kleine bloedvezeltjes ofwel haarvaatjes op de wangen, neus, voorhoofd of kin uitzetten en hun elasticiteit verliezen. Dit veroorzaakt permanente roodheid in het gezicht, vaak vergezeld met gevoelens van hitte, branderigheid en tintelende sensaties. Het is een volstrekt onschuldige aandoening, maar het kan als ontsierend worden ervaren en het zelfvertrouwen aantasten van wie met couperose kampt. Couperose op de neus kan bijvoorbeeld prominent zijn.

Couperose de feiten

 • Couperose is erfelijk. De kans op het ontwikkelen van couperose is groter als je ouders, opa, oma, broers en zussen hier ook last van hebben.
 • De rode vaatjes hebben geen enkel functie. Ze zijn eigenlijk alleen ontsierend.
 • Couperose ontstaat niet door drankgebruik! Wel belangrijk om te weten want mensen met een drankneus worden maar al te vaak onterecht bestempeld als alcoholist. Wel is het zo dat mensen bij mensen met couperose door de verhoogde bloeddoorstroming de vaatjes even tijdelijk wat zichtbaarder worden.
 • Ben je er niet zeker van dat de rode plekjes op je huid couperose zijn, druk dan eens een glas tegen je huid. Als de roodheid verdwijnt dan berust de roodheid op de aanwezigheid van vaatjes. Als je couperose hebt dan is de kans behoorlijk groot dat je eigenlijk last hebt van rosacea . Het is verstandig om de rosacea te behandelen om erger te voorkomen.

Op de onderstaande fot zie je de Rosalique creme. Deze creme is echt fantastisch tegen rode vlekken, couperose en rosacea! Breng een klein beetje aan op de huid nadat je de dagcreme hebt aangebracht en je zal versteld staan van het resultaat!

Rosalique 3 in 1 Anti-Redness Miracle Formula SPF50Resultaat rosalique

Wat kan je tegen couperose doen?

Als jij last hebt van Couperose dan wil je daar natuurlijk iets aan doen. Dat snappen wij. Hieronder hebben we diverse tips wat je tegen couperose kan doen en wat er juist niet helpt.

 • Er bestaan geen doeltreffende crèmes tegen bestaande couperose (echt niet). Geef daar niet je geld aan uit. Hooguit kunnen kalmerende en ontstekingsremmende ingrediënten ervoor zorgen dat de roodheid wat minder opvalt. Een geïrriteerde huid is nog roder. Goede ingrediënten zijn niacinamide, glycyrrhiza glabra (Licorice Root), allantoïne en panthenol. Te vette crèmes kan je beter vermijden, kies voor wat lichtere producten.
 • Je kan het ontstaan van couperose wel beperken door dagelijks gebruik van een zonnebrandcrème. Zonschade wat veroorzaakt door Uv-straling kan namelijk couperose verergeren.
 • Ook temperatuurwisselingen verergeren couperose. Als je erg veel last hebt, is de sauna voor jou dus wat minder geschikt. Ook moet je je huid beschermen tegen extreme koude. Denk maar eens aan die oude boertjes die hun hele leven op het land gewerkt hebben. Die hebben er door zon, wind en vrieskou bijna allemaal last van.
 • Mechanische beschadiging van de huid kan ook couperose veroorzaken of verergeren. Denk bijvoorbeeld aan een verwonding of operatie in je gezicht, maar ook heftige cosmetische behandeling. Zelfs agressieve cosmetische producten. Behandel je huid dus met beleid!
 • Gebruik milde producten als huidverzorging.
 • Scrubben is echt taboe als je last hebt van couperose, als je de dode huidcellen wilt verwijderen kies dan voor een product op basis van salicylzuur.
 • Van couperose kan je makkelijk afkomen. Met maar een of twee laserbehandelingen zijn al vaak meer dan 75 procent van de vaatjes verdwenen. Bij heel veel dunne en fijne vaatjes kan IPL-behandeling goed werken.

Ben je er niet zeker van dat de rode plekjes op je huid couperose zijn, druk dan eens een glas tegen je huid. Als de roodheid verdwijnt dan berust de roodheid op de aanwezigheid van vaatjes. Als je couperose hebt dan is de kans behoorlijk groot dat je eigenlijk last hebt van rosacea . Het is verstandig om de rosacea te behandelen om erger te voorkomen.

Dit zijn de couperose producten.

Alle huidverzorging vind je hier

Hier vind je producten tegen couperose en rosacea

Hoe couperose camoufleren

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

Meer lezen over dit onderwerp? klik dan op de volgende links

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box