Terug

Wat betekent SPF?

Waar staat SPF voor?

SPF is de afkorting van Sun Protection Factor, dus ook wel in het Nederlands vertaald de factor in zonbescherming. Je vindt de afkorting SPF dus op alle zonnebrand producten maar tegenwoordig gelukkig ook op veel gezicht verzorgingsproducten en make-up producten zoals foundation, BB cream, poeders en bronzers.

Het doel van de SPF is om de schadelijke invloeden van de zon tegen te houden. Zo heeft de huid de kans om zelf melanine aan te maken ( zie link) die de huid beter tegen de schadelijk invloeden van de zon kunnen beschermen.

De hoogte van je SPF is een beetje afhankelijk van je huidtype, maar we raden eigenlijk altijd aan om minimaal een spf 30 te gebruiken in de zon.

Ook is het verstandig om dagelijks een dagverzorging met een spf te gebruiken aangezien er altijd UV straling in de lucht aanwezig is. Was dat niet het geval dan zou het donker zijn op aarde. Dus verzorg en bescherm je huid goed tegen de schadelijke invloeden van de zon en dan kan je er met een gerust hart van genieten.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box