Terug

Hoe bescherm je je kind het beste tegen de zon?

Je kind goed beschermen tegen de zon is heel belangrijk, maar dat weet je waarschijnlijk al lang, maar het is echt noodzakelijk. De zon kan behoorlijk fel zijn en levenslange schade toebrengen aan je kind. Een goede bescherming is een must. Voor optimale zonbescherming van je kind moet je echter wel weten waarop je moet letten. Daarom vind je hieronder 9 weetjes over hoe je kind te beschermen tegen de zon al

De beste manier om je kind in te smeren

Kies voor goede zonnebrand: Veel mensen verkijken zich op het gebruik van zonnebrand voor kinderen. Lang niet alle zonnebrandcrèmes voldoen aan de juiste standaard of worden verkeerd gebruikt. Of er zitten chemische ingrediënten in die minstens net zo schadelijk zijn als de zon zelf.

Voor kinderen hoef je overigens niet per se zonnebrandcrème voor kinderen te gebruiken. Je kunt namelijk ook zonnebrand voor volwassenen smeren. Kies bij voorkeur voor natuurlijke zonnebrand van merken zoals Naïf of Loveli

Beperk de zon: Het is een feit: de zon is niet alleen schadelijk voor ons, we hebben de zon ook nodig om voldoende vitamine D aan te kunnen maken. Om optimaal te profiteren van de voordelen van de zon is het meer dan voldoende om elke dag 15 – 30 minuten in de zon te zijn. Dat geldt ook voor kinderen. Is je kind aan het buitenspelen? Zorg dan in elk geval voor voldoende zonbescherming.

Zonwerende kleding: Niet elk kind vindt het gebruik van zonnebrandcrème fijn. Als je kind niet ingesmeerd wil worden, dan is het raadzaam om hem of haar UV werende kleding te laten dragen. Deze is verkrijgbaar in uiteenlopende designs, zodat je kind er helemaal trendy bijloopt. Naast gewone UV werende kleding is ook UV werende zwemkleding verkrijgbaar.

Smeer voldoende: Kinderen staan er niet om bekend dat ze veel stilzitten. Helaas betekent dit ook dat de bescherming die zonnebrandcrème biedt niet lang aanhoudt. Daarom is het een must om je kind om de twee uur in te smeren. Vergeet daarbij niet om de handpalmen, de oren en de neus goed in te smeren!

Let op bij water en sneeuw: Misschien wist je al dat je kind in water sneller verbrandt. Maar wist je dat dit ook geldt voor de sneeuw? De zon weerkaatst op sneeuw, waardoor je kind grote kans heeft om te verbranden. Dus gaat je kind water in of ben je aan het skiën in de zon? Vergeet dan niet te smeren.

Let bij het gebruik van zonnebrand in water er wel op dat deze vrij is van allerlei chemicaliën. Neem bijvoorbeeld Loveli zonnebrand om je kind mee in te smeren. Een merk dat 100% troepvrij is en dus niet schadelijk voor de in het water levenden organismen.

Schaduw: Helaas verbrandt je kind niet alleen in de zon, maar ook in de schaduw. Het heeft dus geen nut om je baby in de schaduw te zetten. Dat geldt niet alleen voor baby’s, maar ook kinderen. Wil je je kind optimaal beschermen tegen de zon? Zorg dan dat het niet zo lang buiten is of beschermd is door middel van zonnebrandcrème of het dragen van UV-kleding.

DNA schade: Je staat er misschien niet bij stil, maar elke keer dat je kind verbrandt zorgt dit voor verandering op DNA niveau. Hierdoor neemt de kans toe dat je kind op latere leeftijd huidkanker krijgt. Overigens hoef je niet direct van het ergste uit te gaan. Een verbranding kan ook zorgen voor permanente pigmentveranderingen, vlekken en snelle veroudering van de huid.

Geef je kind een zonnebril; Als ouder snap je waarschijnlijk het belang van goede zonnebrand wel. Maar wist je dat het net zo belangrijk is om je ogen te beschermen tegen de zon? Daarom is het noodzakelijk om een zonnebril met UV-filter te dragen. Voor hele kleine kinderen kun je ook een pet of een zonnehoed gebruiken.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »