Terug

Hoe reinig ik mijn kwasten en penselen?

Het is belangrijk om de de kwasten en penselen die je gebruikt voor je make-up goed te reinigen. Het liefste 1x per week als je je kwasten dagelijks gebruikt.  Dit voor de hygiëne, maar ook voor het behoud van je make-up producten. Je huid bevat altijd een beetje huidvet, dit komt op je kwast. Als dit te vaak in aanraking komt met je poeder, oogschaduw of blush dan kan deze verharden en kan je er bijna geen kleur meer afkrijgen.

Hoe reinig je make-upkwasten

Reinigen van harige kwasten

Je reinigt de kwasten en penselen altijd stuk voor stuk. Leg ze nooit te weken in het water, want dan kan de lijm waar de haren mee vast geplakt zitten los laten en dan heb je niets meer aan je kwast. Neem een zachte shampoo of een speciale kwasten reiniger. Breng daarvan een druppeltje aan in je hand. Maak de kwast nat en wrijf de kwast in rondjes door je hand heen. Spoel het daarna goed uit in lauw warm water. Het liefste 2x uitspoelen. Leg de kwasten plat te drogen.

Reinigen van sponsjes en sponsachtige kwasten

Neem lauw warm water. Doe er een druppeltje zachte shampoo of kwasten reiniger op. Knijp een paar keer goed in de spons en spoel het daarna 2-3x goed uit in lauw warm schoon water. Leg ze op een handdoek te drogen.

Bekijk al onze make-up producten hier en de make-upkwasten vind je hier

 

U vindt ons ook op:
Google BusinessGoogle reviewsTrustpilot reviews,  Twitter, FacebookInstagramBloglovin , Marktplaats
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »