Terug

Wat is Glycolzuur en wat doet het voor de huid?

Glycolzuur; Je hebt er vast wel eens van gehoord. Glycolzuur zou heel goed zijn tegen lettekens, huidveroudering zoals rimpels en pigmentvlekken. Glycolzuur; Wat is het en wat doet het op je huid? Viva Donna legt het je allemaal duidelijk uit!

Wat is Glycolzuur?

Glycolzuur wordt ook wel Glycolic acid genoemd en is een alfahydroxyzuur (of AHA), afkomstige uit de natuur zoals suikerrijke vruchten waaronder ananas, papaja en nog onrijpe druiven. Glycolzuur  is de kleinste van alle AHA’s en is in wateroplosbaar. Hierdoor wordt het eenvoudig door de huid opgenomen. Glycolzuur exfolieert de huid en het stimuleert celvernieuwing. Dit betekent dat een doffe huid zijn glans terugkrijgt en dat puistjes doeltreffend kunnen worden opgeruimd. Het is een exfoliant die oppervlakkig of diep kan werken, afhankelijk van de concentratie of sterkte..

Wat doet glycolzuur voor je huid?

Glycolzuur is een van de meest gebruikte ingrediënten voor het effectief verwijderen van de buitenste laag dode huidcellen voor een heldere, frisse en jeugdig ogende huid. Producten die glycolzuur bevatten worden vaak ingezet om littekens, huidverkleuringen zoals pigmentvlekken en zichtbare tekenen van huidveroudering zoals fijne lijntjes en rimpels tegen te gaan. Regelmatig gebruik van de juiste formulering voor jouw huidtype kan leiden tot een aanzienlijke verbetering van acne alsook een vermindering in fijne lijntjes en een onregelmatige huidtextuur door zonschade en veroudering. In tegenstelling tot scrubs beschadigt glycolzuur de huid ook niet door deze te ‘schuren’. Dus als je een gevoelige huid hebt, zijn zuren eigenlijk een verstandige keuze. Maar doe dit altijd samen met een schoonheidsspecialiste!

Tips als je producten gebruikt met Glycolzuur!

  • Gebruik dagelijks een bescherming met SPF. Glycolzuur maakt de huid kwetsbaarder voor de schadelijk invloeden van de zon.
  • Gebruik Glycolzuur liever niet op eigen houtje maar in overleg met je schoonheidsspecialist. Als je het niet op de juiste manier gebruikt dan kan je meer huid schade toebrengen aan de huid.
  • Je mag maximaal 3-4 keer per jaar een kuur doen met Glycolzuur
  • Soms kan de huid tijdelijk geïrriteerd zijn, dat is geen probleem. Soms reageert je huid pas op dag vier. Neem op zijn minst een maand de tijd om te kijken wat glycolzuur voor jouw huid kan betekenen.

Wat is het verschil tussen Melkzuur, salicylzuur, glycol zuur en fruitzuur?

Producten met Glycolzuur

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »