Terug

Hoe lang is make-up houdbaar?

Make-up is niet onbeperkt houdbaar. Natuurlijk is er een verschil tussen make-up met natuurlijke en make-up met chemische ingrediënten. Natuurlijk ingrediënten zijn uiteraard minder lang houdbaar.

Afbeeldingsresultaat voor hoe lang is make-up houdbaar?

Je vindt vaak een speciaal symbool op verpakkingen van make-up om aan te geven hoe lang producten houdbaar zijn. Dit symbool is een geopend potje met een cijfer met een M erachter erin. Dit cijfer staat voor het aantal maanden dat het na opening houdbaar is.

houdbaarheidssymbool make-up

Dus bv 12M dit betekent: Na opening 12 maanden houdbaar.

Niet op alle producten staat dit symbool. Het staat alleen op producten die ongeopend langer dan 30 maanden houdbaar zijn zoals oogschaduw, mascara, zonnebrand en nagellak.

Het staat niet op producten die ongeopend korter houdbaar zijn, dan staat er aangegeven ‘bij voorkeur te gebruiken voor’. Verder staat het symbool niet op producten die je eenmalig gebruikt of die dankzij hun samenstelling niet bederven. Het staat bovendien niet op producten die op basis van alcohol zijn samengesteld, zoals parfums.

Tips om make-up goed te houden


De houdbaarheid van de producten heeft er vooral mee te maken hoe je zelf met de producten omgaat. Laat de potjes niet open staan na gebruik, maar sluit ze altijd goed af. Bewaar ze niet in de zon en zorg er bij crèmes voor dat je handen altijd goed gewassen zijn voordat je het gebruikt. Je kunt ook voor de zekerheid een wattenstaafje of spateltje gebruiken.

Ga dus goed met je producten om en ze zullen misschien wel langer houdbaar zijn dan wat aangegeven is met het houdbaarheidssymbool. En anders is het tijd om nieuwe producten aan te schaffen!

 

Bekijk al onze make-up producten hier 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box