Terug

Is een Deodorant schadelijk?

Je hoort er veel nare berichten over; Je zou Verstopte zweetklieren en zelfs ernstige ziekten van kunnen krijgen van Deodorant met aluminium erin. Aluminium is namelijk de werkzame stof die je in de meeste deodoranten vindt die je kan kopen bij de drogist.

Wij zullen je uitleggen of we gewoon de oude vertrouwde deo gebruiken of doen we er beter aan over te gaan op de biologische variant zonder aluminium?

Hoe werken de reguliere deodorant?

Zoals we al eerder vertelde zit in de reguliere deodoranten bijna altijd aluminium. Aluminium droogt de huid uit en voorkomt daarmee dat de gebruiker gaat zweten. Dat lijkt goed nieuws, want hoe minder we zweten, hoe beter, toch? Maar wat gebeurt er met het zweet dat daar niet weg kan? Dit is niet het grootste probleem, want je kan ook zweten uit de zweetklieren op andere plekken in je lichaam. Maar is Aluminium dan wel of niet schadelijk?

Aluminium is een natuurlijk product. Deodorant bevat maar een klein element van de stof: het aluminiumzout. Als dat in je lichaam belandt, kan dat geen kwaad zeggen dermatologen, maar er zijn wetenschappelijke onderzoeken die beweren dat je er wellicht borstkanker van zou kunnen krijgen. Lastige kwestie dus. Wij zeggen dat als je er al ziek van zou kunnen worden dan is het als je het veel en vaak gebruikt. Maar we snappen het ook als je het risico niet wilt nemen en een deodorant wilt gebruiken zonder die stof erin.

Niet schadelijke deodorant

Gelukkig zijn er tegenwoordig ook deodorant merken die deodorant maken zonder aluminium erin. Zij vervangen de aluminium voor zuiveringszout, zinkoxide of zelf probiotica.  De zuiveringszout heeft dezelfde werking als aluminium alleen remt het niet de zweet productie maar alleen de geur. Zink- oxide werkt heef goed tegen hormoon gerelateerde zweet, zoals puberzweet en hormoonzweet. En probiotica gaat de strijd aan met de slechte bacteriën onder de oksel die voor de vieze geur zorgen. Merken met aluminium vrije deodorant zijn; Loveli en zZacht.

 

Wist je trouwens dat je punten spaart met al je aankopen bij Club Viva Donna waardoor je spaart voor korting, als eerste op de hoogte gehouden wordt van nieuwigheden en promoties. Je kan hier gemakkelijk een account aanmaken en dan gaat het verder vanzelf!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box