Terug

Wat is Baard jeuk?

Baard jeuk is de jeuk die ontstaat onder de haren van je baard. Ze noemen het ook wel Baard irritatie. Soms is baard jeuk zelfs de reden dat mannen de baard maar weer afscheren en niet door laten groeien. Maar er is genoeg aan te doen! Maar hoe ontstaat baard jeuk nog eigenlijk?

Hoe ontstaat baard jeuk?

Het probleem van een jeukende baard begint wanneer je scheert. Van nature groeien nieuwe haren in een scherpe punt vanuit de haarzakjes (haarfollikels) na het scheren. Dit komt doordat sommige scheerapparaten ontworpen zijn om de haren diep in de huid af te snijden. Sommige apparaten snijden de haren schuin af waardoor je haren nog scherper uit je huid groeien. Deze scherpe haartjes boren als het ware door je huid heen tijdens de groeifase waardoor er ernstige irritatie/ jeuk kan ontstaan in het begin.

Een tweede meest voorkomende oorzaak van een jeukende baard is een droge huid. We weten allemaal dat de huid onder je baard erg droog kan worden als je het niet met de juiste verzorgingsproducten behandelt. Als je een droge huid combineert met de scherpe, ruwe randen van je baardharen die tegen je droge huid schuren, krijg je dus last van jeuk.  

Als je hebt geprobeerd om een baard te laten groeien maar er niet in geslaagd bent, vind je hier de oplossingen tegen Baardjeuk.

Wat is baardolie?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box