Terug

Wat is het verschil tussen de mannenhuid en de vrouwenhuid?

Mannen moeten hun eigen verzorging gebruiken. Maar waarom mannen hun eigen product moeten gebruiken en niet een lik uit de pot van hun vrouw moeten pakken, lees je hier. Het is goed om te weten wat het verschil is tussen de huid van de man en de vrouw. Vaak denken we dat de mannenhuid identiek is aan de vrouwenhuid, maar dat hebben we mis. Ten eerste heeft de mannenhuid baardgroei. En daardoor moet de man de huid toch net even anders verzorgen. Zeker als mannen een baard laten staan. Deze moet echt goed onderhouden worden met baardverzorging.

Verder begint de huid van een vrouw al eerder met de veroudering van de huid. Ze krijgt eerder rimpels. De mannen huid daarentegen krijgt later pas huidveroudering dan de vrouwen maar de rimpels die ze krijgen zijn vaak dieper. Dat komt doordat mannen meer spiermassa en mimiek in het gezicht hebben dan vrouwen. En omdat mannen de neiging hebben zich minder te beschermen tegen de zon.

En als laatste zit er een groot verschil in de dikte van de huid. De huid van de mannen is dikker dan de huid van de vrouwen. Een man moet dus producten gebruiken die meer geconcentreerd zijn dan de producten van de vrouwen om hetzelfde resultaat te geven. Een man mag de huid ook vaker scrubben om de dode huidcellen te verwijderen.

Dus mannen gebruik je eigen cosmetica en huidverzorging, en laat de pot van je vrouw staan! Het is zeker niet verstandig om een likje uit haar pot te nemen.

 

Waarom moeten mannen hun eigen producten gebruiken?

Wat is het verschil tussen een aftershave en een aftershave balsem?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box