Terug

Warmte allergie

Het is weer zo lekker genieten die eerste warme dagen, maar als je na een paar uur later last krijgt van roodheid en jeukende bultjes of blaasjes dan ben je minder blij. Hoe komt het dat je warmte allergie? En wat kan je doen om te voorkomen en verhelpen? Wij vertellen het je allemaal.

Wat is warmte allergie?

Warmte allergie wordt ook wel Warmte-Urticaria genoemd. Het is een reactie van het lichaam op een te veel aan warmte dat het lichaam niet kwijt kan. Er ontstaan dan jeukende rode vlekken variërend in grootte.

Oorzaak van warmte allergie

De oorzaak van warmte allergie is een gevolg van een te veel aan warmte dat het lichaam niet kwijt kan. Door het te veel aan warmte geeft de huid dmv histamine een overgevoeligheidsreactie in de huid. Histamine is de stof die vrijkomt al een lichaamscel een stof ervaart die de cel niet wil of kan accepteren. Ook kan het de combinatie van een te vette lichaamsverzorging zijn, medicijngebruik of een erfelijke belasting.

Hoe kan je warmte allergie voorkomen?

Het is lastig om een warmte allergie te voorkomen. Wel is het belangrijk altijd voldoende vocht tot je te nemen en voldoende af te koelen met je lichaam. Verder kan het dragen van synthetische kleding er voor zorgen dat een te veel aan warmte niet weg kan.

Wat kan je doen tegen warmte allergie?

Als je een warmte allergie hebt opgelopen is het belangrijk het lichaam te koelen. Als je synthetische kleding draagt dan is het verstandig die te vervangen voor luchtige katoenen kleding. Verkoel je lichaam en huid met water. Dus drink water en ga onder een lauw warme douche staan.  Verder kan een koelzalf of menthol poeder kan de jeuk verlichten.

Met een beetje geluk verdwijnen de irritaties met een paar dagen. Zo niet dan kan je het beste even contact opnemen met de huidarts.

Warmte allergie.jpg

Alle huidverzorging vind je hier

Hier vind je producten voor in en na de zon

 

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

Meer lezen over dit onderwerp? klik dan op de volgende links

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »