Categorieën
Ecologische en duurzame producten
Huidveroudering / Huidverbetering
Hoe verzorg ik het beste mijn huid?
HappySoaps voor een beter milieu
Le Beach Naturel Beauty producten
Rosalique huidverzorging voor rode, gevoelige huid
Warmte allergie is iets anders dan zonneallergie. Zonneallergie wordt veroorzaakt voor de zon. De huid kan de hoeveelheid zon op de huid niet aan en geeft een irritatie van de huid. Warmte allergie wordt veroorzaakt door warmte in de huid dat de huid niet goed kan verwerken.
Deze gel verkoelt de huid bij een allergische reactie ->
Ook de plek van zonneallergie is anders dan die van de warmte allergie. Zonne allergie komt meestal voor op het decolleté. Warmte allergie komt voor op de warme plekken van het lichaam zoals de heupen, knie holtes, ellegoog holtes en de buik. Warmte allergie hoeft niet altijd in de zomer voor te komen. Het kan ook in de winter voorkomen als je niet lekker in je vel zit en bijvoorbeeld onder een warm dekbed slaapt.
Verder zijn het soort irritatie die je krijgt ook anders. De zonneallergie zijn vaak rode stippeltjes en of blaasjes die heel erg jeuken. Warmte allergie zijn meer een soort rode opgezette wolkjes die op je huid komen. Ze zijn vaak groter.
Netelroos is een reactie van het lichaam maar vaak weet men de oorzaak er niet helemaal goed van te vinden. Het komt vaak voor als mensen niet lekker in hun vel zitten. Het lijkt heel erg op warmte allergie, maar bij warmte allergie heeft het een duidelijke oorzaak en zijn de klachten vaak binnen een paar dagen weer weg. Netelroos heeft dus geen bekende oorzaak en daarbij kan het langer duren voordat de irriterende plekken weg zijn.
Typische symptomen van zonneallergie zijn de rode stippeltjes en blaasjes die intens jeuken. Deze reactie treedt vaak op in de zomer en manifesteert zich meestal op het decolleté.
Zonneallergie is een reactie die het lichaam geeft op de zon. Het zijn rode jeukende kleine bultjes en blaasjes.
De oorzaak van zonneallergie is nog steeds niet 100% duidelijk. Het kan gaan om een te veel aan zon dat de huid in een keer kan verdragen. Verder kan het ook een overgevoeligheidsreactie zijn van de huid op de eerste zonnestralen. Meestal is dit een reactie op UV-A straling. Deze straling zorgt voor roodheid en warmte in de huid en de huid kan dat soms niet snel genoeg verwerken. Ook kan het de combinatie van een te vette zonnebrand zijn, medicijngebruik of een erfelijke belasting.
Het is belangrijk dat je de huid laat wennen aan de zon. Stel de huid niet direct bloot aan veel en lang zonnen. Begin dus met 10 - 15 minuten per dag en bouw dat op. Ga zeker niet zo vol in de zon liggen, maar zoek sneller de schaduw op. En draag beschermende luchtige witte kleding die losjes zit die niet synthetisch is.
Smeer met een hoge factor, dus minimaal SPF 30. En neem een zonnebrand die niet te vet is.
Als je toch zonneallergie hebt opgelopen is het belangrijk direct uit de zon te gaan. En je moet je huid bedekken met luchtige kleding die niet synthetisch is. Verkoel je lichaam en huid met water. Dus drink water en ga onder een lauw warme douche staan. Je kan ook gebruik maken van de verkoelende aftersun, bewaar deze voor een extra verkoelend effect. Ook een koelzalf of menthol poeder kan de jeuk verlichten.
Met een beetje geluk verdwijnen de irritaties met een paar dagen. Zo niet dan kan je het beste even contact opnemen met de huidarts.
Kies de volgende keer dat je de zon in gaat voor een minder vetter zonnebrand, maar nog steeds met een hoge factor. En blijf in de schaduw. Ook in de schaduw wordt je bruin alleen minder snel en de huid kan beter met de zon en de warmte omgaan.
Rode, gezwollen vlekken op delen van het lichaam die vatbaar zijn voor warmte, zoals de heupen, knieholtes, oksels en buik. Het kan zich zelfs in de winter voordoen, vooral bij stress of door overmatige warmteblootstelling, zoals slapen onder een warm dekbed.
Warmte allergie wordt ook wel Warmte-Urticaria genoemd. Het is een reactie van het lichaam op een te veel aan warmte dat het lichaam niet kwijt kan. Er ontstaan dan jeukende rode vlekken variërend in grootte.
De oorzaak van warmte allergie is een gevolg van een te veel aan warmte dat het lichaam niet kwijt kan. Door het te veel aan warmte geeft de huid dmv histamine een overgevoeligheidsreactie in de huid. Histamine is de stof die vrijkomt al een lichaamscel een stof ervaart die de cel niet wil of kan accepteren. Ook kan het de combinatie van een te vette lichaamsverzorging zijn, medicijngebruik of een erfelijke belasting.
Het is lastig om een warmte allergie te voorkomen. Wel is het belangrijk altijd voldoende vocht tot je te nemen en voldoende af te koelen met je lichaam. Verder kan het dragen van synthetische kleding er voor zorgen dat een te veel aan warmte niet weg kan.
Als je een warmte allergie hebt opgelopen is het belangrijk het lichaam te koelen. Als je synthetische kleding draagt dan is het verstandig die te vervangen voor luchtige katoenen kleding. Verkoel je lichaam en huid met water. Dus drink water en ga onder een lauw warme douche staan. Verder kan een koelzalf of menthol poeder kan de jeuk verlichten.
Met een beetje geluk verdwijnen de irritaties met een paar dagen. Zo niet dan kan je het beste even contact opnemen met de huidarts.
Bij netelroos heeft u plotseling jeukende rode bulten op uw huid.
Helaas is de oorzaak van netelroos in ruim 70% van de gevallen niet te achterhalen. We zien dat een minder weerstand wel meewerkt bij het ontstaan van netelroos.
Histamine is wel een van de veroorzakers die een rol spelen bij het ontstaan van Netelroos. Histamine is een lichaamseigen stof. Behalve histamine, zijn er echter ook andere lichaamseigen stoffen die een rol spelen bij het ontstaan van de ziekte. Al deze stoffen liggen klaar in bepaalde “opslagplaatsen” (voornamelijk “mestcellen”) die in de huid aanwezig zijn. Onder invloed van prikkels (lees verder) van uiteenlopende aard barst deze mestcel open en komt histamine naar buiten. Dit geeft in de huid een verwijding van de bloedvaten. En er treedt een vochtophoping op en ontstaat er JEUK.
Bij prikkels moet je denken aan:
Als je Netelroos hebt dan is het slim om naar de huisarts te gaan. Uiteraard kan je zelf mentol poeder aanbrengen te verkoeling. Maar meestal wordt een anti-histaminicum gegeven. Meestal nemen de klachten af als je de oorzaak wegneemt. Maar dan moet je uiteraard wel weten wat de oorzaak is.
Het aller belangrijkste wat je moet doen om zonneallergie te voorkomen, is je heel goed insmeren met minimaal SPF 50. Zeker als je weet dat je gevoelig bent voor zonneallergie dan is dat heel verstandig! Blijf ook sowieso tussen 12u en 15u uit de felle zon. Verder is het aan te raden om niet te lang achter elkaar in de felle zon te blijven zitten. Ik heb zelf last van zonneallergie en als ik te veel uit de schaduw zit dan heb ik snel vlekken op de raarste plekken van mijn lijf. De laatste vakantie zat het op mijn voorhoofd en mijn schouders en dat zijn precies de producten waarmee ik in de zon had gezeten.
Dus niet in de felle zon! Maar als je dan eenmaal zonneallergie hebt, probeer dan zeker uit de zon te blijven. Ga de schaduw in! Probeer voldoende water te drinken om je lijf en huid te koelen. Dit hoeft geen heel koud water te zijn, maar gewoon water is prima. Het beste is minimaal 2 liter per dag!
Heb je bultjes dan is het belangrijk om niet te krabben. Als je gaat krabben dan wordt de jeuk alleen maar erger en doordat er bacteriën onder je nagels zitten kan je het alleen maar meer infecteren. Bij veel jeuk dan kan je heel goed de Decaar Soothinggel op de jeukende plekjes aanbrengen.
Meestal gaat zonneallergie vanzelf over als je uit de zon blijft, maar mocht dat niet zo zijn, ga dan even langs de huisarts.
Hieronder zie je een foto van de Decaar Soothinggel. Het is een heerlijke koele gel die verzachtend werkt op de jeukende zonneallergie plekjes. Wil je dit fijne product bekijken? Ontdek Decaar Soothinggel:
Als je last hebt van warmte allergie dan is het belangrijk dan je lichaam zijn warmte kwijt kan. Draag dus niet te veel kleding en zeker geen synthetische kleding. Ook hier is het weer belangrijk om genoeg de huid van binnenuit te koelen. Dat doe je door voldoende te drinken.
Tegen de jeuk kun je ook de Decaar Soothinggel gebruiken. Dit werkt verzachtend en verkoelend. Klik op de foto hierboven om direct naar het product te gaan!
Warmte allergie gaat vaak vanzelf over, doet het dat niet binnen 48u dan is het slim om even langs de huisarts te gaan.
Zonneallergie kan bijzonder vervelend zijn, maar gelukkig zijn er enkele effectieve behandelingen beschikbaar. Naast het vermijden van overmatige blootstelling aan de zon en het gebruik van zonnebrandcrème, kan het dragen van beschermende kleding, zoals hoeden en lange mouwen, helpen om de symptomen te minimaliseren. In sommige gevallen kan een antihistaminicum, zoals cetirizine of loratadine, door een arts worden aanbevolen om de jeuk en irritatie te verminderen. Als de symptomen ernstig zijn of aanhouden, raadpleeg dan altijd een dermatoloog of allergoloog voor gespecialiseerd advies en behandelingsopties. Het is belangrijk om te onthouden dat preventie de beste benadering is, dus blijf waakzaam en bescherm jezelf tegen zonneallergie om onnodig ongemak te voorkomen.
Hoewel zonneallergie en warmte allergie vergelijkbare symptomen kunnen hebben, zijn hun oorzaken en behandelingen verschillend. Door de juiste voorzorgsmaatregelen te nemen en passende producten te gebruiken, kun je deze irritante aandoeningen effectief beheren. Vergeet niet dat als de symptomen aanhouden of verergeren, het altijd raadzaam is om professioneel medisch advies in te winnen.
Vind hoogwaardige huidverzorgingsproducten en zonnebrandmiddelen bij Viva Donna.
Alle huidverzorging vind je hier en zonnebrand hier.
Hier vind je producten voor in en na de zon
Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.
Sandra helpt je graag!
Neem contact op