Terug

Hoe breng je primer aan?

Als je een mooie make-up gaat zetten is een primer een van je eerste basis producten. Maar hier iedereen gebruikt nog een primer. Wij vertellen je waarom je een primer moet gebruiken en hoe je het een primer beste aan kunt brengen.

Wat is een primer?

Een primer is een make-up product die dient als de ondergrond voor de make-up. Het beschermt de huid en zorgt dat de make-up beter hecht en daardoor langer blijft zitten. En oneffenheden kan je dan beter wegwerken. Primers zien eruit als een stevige gel of crème en zitten meestal in een pompflesje of in een tube.

Op de foto hieronder zie je een primer voor je gezicht. Klik op de foto om direct de primers te zien die ik verkoop!

ZAO Bamboe Prim'hydra 751 primer | vegan make-up - Viva Donna

Zo breng je een primer aan

Een primer is de eerste stap in je make-uproutine. Helaas gebruikt nog niet iedereen een primer, maar het is een top make-up product om je make-up lang en mooi te laten zitten. Zonder deze goede basis breng je je make-up minder strak en stralend aan!

De makkelijkste manier om primer aan te brengen, is door simpelweg je handen te gebruiken. Breng een kleine hoeveelheid aan op je handpalm en verdeel dit vervolgens met je vingers over je gelaat. Makkelijker kan niet! Door de warmte van je vingers versmelt de primer heel mooi met je huid. Wie om hygiënische redenen liever met een kwast werkt, kan dit zeker doen. Wat je werkt met een kwast wel schoner en nauwkeuriger. Een platte foundationkwast is hier bijvoorbeeld zeer geschikt voor.

Tips voor het aanbrengen van je primer

  • Het is aan te raden om de primer alleen op die plekken aan te brengen waar het echt nodig is. Hiermee creëer je een natuurlijker effect.
  • Wanneer je de primer over het volledige gelaat aanbrengt of in ieder geval over grote delen van het gelaat, dan kun je de primer het beste met je vingertoppen aanbrengen of met een foundationkwast. Masseer de primer zachtjes in de huid of breng het met inkoppende bewegingen aan op de huid. Ga niet te veel wrijven! Breng je het met een foundation kwast op de doe je een klein beetje op je hand en breng dat gelijkmatig met de kwast aan op je huid.
  • Voor het aanbrengen van de primer op kleine gedeeltes van het gelaat, kun je het beste een lippenpenseeltje of een concealer penseel gebruiken. Hiermee kun je heel nauwkeurig werken.
  • Ga je voor een retouche( een make-up die je niet ziet, maar je wel mooier maakt) , dan kun je ook alleen primer gebruiken zonder andere make-up, zeker als je van nature een mooie en gezonde huid hebt. Het zorgt ervoor dat je gelaat er nog wat frisser en stralender uitziet. Een beetje mascara en lipgloss en klaar is je retouche!

Hoe breng je een  primer aan

Kijk voor onze make-up producten hier  

Waar breng je een primer aan?

Wat is de beste primer?

Wat doet een serum?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »