Terug

Wat is salicylzuur en wat doet het voor de huid ?

Salicylzuur; Je hebt er vast wel eens van gehoord. Salicylzuur zou heel goed zijn voor de onzuivere huid. Salicylzuur; Wat is het en wat doet het op je huid? Viva Donna legt het je allemaal duidelijk uit!

Wat is salicylzuur?

Salicylzuur is een aromatisch carbonzuur dat behoort tot de Beta Hydroxy Zuren (BHA’s). Salicylzuur wordt gewonnen uit verschillende planten, bijvoorbeeld uit de boomschors van een wilg. Het wordt gebruikt als exfoliant / peeling voor de huid en heeft een pijnstillende en ontstekingsremmende werking. Salicylzuur wordt voornamelijk gebruikt voor een vette en onzuivere huid.

Het heeft een vet oplosbare werking en voorkomt verschillende huidproblemen zoals acne. Doordat salicylzuur een verwekende werking heeft, wordt het ook wel gebruikt bij wratten en eelt. Doordat de huid zachter wordt kan je eelt of wratten gemakkelijker verwijderen.

Wat doet salicylzuur met je huid?

Salicylzuur wordt dus gebruikt als een exfoliant / peeling. Een exfoliant / peeling  verwijdert de dode huidcellen, onzuiverheden en overtollig talg dat zich ophoopt in de huid. Door zijn verwekende werking werkt het super goed op de bovenste huidlaag. De hoornlaag van je huid wordt zachter, waardoor schilfers makkelijker loslaten. Daarom werkt salicylzuur ook perfect tegen acne, het lost vetten op waardoor je puistjes voorkomt. Ook laat het de doffe huid weer stralen!

Tips als je producten gebruikt met salicylzuur!

  • Gebruik dagelijks een bescherming met SPF. Salicylzuur maakt de huid kwetsbaarder voor de schadelijk invloeden van de zon.
  • Gebruik Salicylzuur liever niet op eigen houtje maar in overleg met je schoonheidsspecialist. Als je het niet op de juiste manier gebruikt dan kan je meer huid schade toebrengen aan de huid.
  • Je mag maximaal 3-4 keer per jaar een kuur doen met salicylzuur producten.

Wat is het verschil tussen glycol zuur, salicylzuur fruitzuur en melkzuur?

Klik hier voor Producten met salicylzuur

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »