Categorieën
Ecologische en duurzame producten
Huidveroudering / Huidverbetering
Hoe verzorg ik het beste mijn huid?
HappySoaps voor een beter milieu
Le Beach Naturel Beauty producten
Rosalique huidverzorging voor rode, gevoelige huid
Het verwijderen van dode huidcellen noemen we exfoliëren of een peeling doen ( exfolieren of scrubben). En dat is zeker na je 30e levensjaar geen overbodige luxe, omdat je huid naar mate het ouder wordt een steeds langzamere celdeling krijgt. Ze gebruiken hier zuren voor die er voor zorgt dat de tussencelstof tussen de dode huidcellen verweekt zodat je meer dode huidcellen kan verwijderen en dus een beter resultaat krijgt.
Je vindt alle Exfoliants hier ->
In peelings worden vaak de volgende zuren gebruikt: Glycolzuur, melkzuur, fruitzuur, salisylzuur, Vitamine C ( ascorbine zuur). We zullen ze hieronder wat meer uitgebreid beschrijven.
Glycolzuur is eigenlijk een van de meest zachte zuren die in peelings gebruikt worden. Maar wel met een goed resultaat. Glycolzuur kan je het best gebruiken bij een droge en vochtarme huidtypes.
Glycolzuur valt onder de fruitzuren, ook wel AHA (Alpha hydroxy acids) genoemd. Het werd voorheen uit suikerriet gewonnen, maar momenteel maken ze vaker een synthetische vorm van glycolzuur.
Maar glycolzuur zorgt niet alleen voor een peelend effect waardoor de huid er frisser en stralender uitziet. Het is in een 5% concentratie ook verstevigend voor de huid, herstellend op de vochtbalans, verminderend op fijne lijntjes, stimulerend op aanmaak van collageen en elastine. Kortom het werkt ook tegen huidveroudering! In een 8% concentratie werkt het zeer effectief tegen ( verse) pigmentvlekken en verminderend op verstopte poriën en mee-eters ( acne).
Een gevoelige of onrustige (vette) huid met onzuiverheden heeft meer baat bij de Exfoliant met salicylzuur. Dit in vet oplosbare zuur dringt in de poriën door, kalmeert en verbetert de talgregulatie. Het werkt dus super op Acne, een onzuivere huid met puistjes mee-eters en ontstekingen. Salicylzuur is zo krachtig omdat het doordringt tot in de poriën. Dit houdt in dat het zowel de poriën zelf als de opperhuid exfolieert. Het ingrediënt heeft een anti-irritatie en anti-ontstekings effect en maakt het daarom een effectief ingrediënt om de huid te verzachten en roodheid te verminderen.
Wel kan het zijn dat de huid na de eerste behandeling een beetje rood is en wat prikkelend aanvoelt, maar dit hoort erbij.
Ook Melkzuur is een veel voorkomend zuur in diverse verzorgingsproducten zoals : cleanser, lotions, peelings, maskers en crèmes. Dit omdat het super de ph waarde ( zuurtegraad van de huid) kan reguleren en er voor kan zorgen dat de huid beter vocht kan vasthouden. En uiteraard om de dode huidcellen te verwijderen waardoor je een snellere celdeling krijgt en vermindering van huidveroudering.
Verder wordt Melkzuur ook gebruikt als toevoeging in voeding als conserveer middel ( E270)
Fruitzuren zijn zuren afkomstig van natuurlijke bronnen. Dat kan een bepaald soort fruit zijn, zoals appels, aardbeien, citrusvruchten of druiven, maar ze worden ook gewonnen uit melk, rietsuiker en amandelen. Ze worden ook wel alpha hydroxy acids, alpha hydroxyzuren of AHA’s genoemd.
Als de oplossing van het product de juiste PH waarde heeft, namelijk tussen de 3 en 5 werkt het het beste. Eronder geeft te veel irritaties en roodheid en hoger werkt nagenoeg niet. De PH-waarde van de huid zelf (indien gezond) ligt tussen de 4.2 en 5.6.
Resultaten die je mag verwachten van de peeling met fruitzuren zijn:gladde, stralende huid, minder rimpeltjes, minder vochttekort, vermindering van pigmentvlekjes en versteviging van de huid.
Gebruik wel altijd dagelijks een dagcrème met SPF na een peeling ongeacht welke ingrediënten erin verwerkt zitten
Het beste kan je een peeling door een schoonheidsspecialiste laten doen! Zij weten precies hoe ze dat moeten doen, want met maar een klein beetje te veel zuur kan je schade aan de huid aanrichten!
Voor producten met een van deze zuren klik op de volgende link:
Sandra helpt je graag!
Neem contact op