Terug

Wat is het verschil tussen dag en nachtcreme?

Tegenwoordig zie je nog wel eens een 24H crème dus een creme die je zowel dag als nacht kan gebruiken. Wij adviseren eigenlijk liever een dag en nachtcrème apart. En nee niet om onze portemonnee te spekken, maar omdat het beter is voor je huid!

Het grote verschil tussen een dag en nachtcrème is dat de dagcrème beschermend moet werken tegen invloeden van buitenaf en de nachtcrème helpt de huid met het herstellen in de nacht.

Overdag komen er allemaal afvalstoffen op je huid. Die loop je zowel binnen als buiten op. Hieronder vallen: stof, zure regen, uitlaatgassen, stralingen, zon, enz  Een dagcrème bevat tegenwoordig vaak een SPF, Sun Protection Factor, ofwel zonnebrand tegen de stralingen in de lucht maar ook van de mobiele apparaten. Daarom is het zo belangrijk om de huid voor je gaat slapen goed te reinigen en te ontdoen van alle afvalstoffen!

In de nacht gaat de huid zich herstellen. Door een nachtcrème te gebruiken kan je de huid hiermee een handje helpen. De huid doet afvalstoffen naar buiten brengen. Dit voel je in de ochtend als een vet waasje. Voel maar eens naast je neus als je in de ochtend wakker wordt. Het is een beetje vettig. Ook daarom moet je dus in de ochtend goed de huid reinigen voor je een dagcrème gaat gebruiken. Je smeert anders alle afvalstoffen weer in de huid.

Je vindt alle huidverzorging hier, de dagcrèmes hier en de nachtcrèmes hier

Wat is het verschil tussen een dagcreme en een nachtcreme.jpg

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

 

Meer over huidverzorging lezen? klik dan op de onderstaande linken:

Hoe verzorg ik het beste mijn huid?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box