Terug

Op welke leeftijd begin je met deodorant?

Je zweet je hele leven, al vanaf dat je geboren bent. Alleen door middel van hormonale veranderingen in de puberteit gaan de talgklieren en de apocriene zweetklieren harder werken. Apocriene zweetklieren zijn de zweetklieren die zich bevinden waar lichaamshaar groeit (bijvoorbeeld oksels).

Je snapt dus dat als de talgklieren en zweetklieren actiever worden, de zweetsamenstelling ook gaat veranderen. De apocriene zweet klieren produceren zweet met een vettige afscheiding die het lichaam verlaten via de haartjes Je zweet gaat dus vettiger worden tijdens het begin van de puberteit, je gaat meer zweten en dus meer ruiken.

Ons advies is om pas deodorant te gaan gebruiken als je de eerste tekenen van de puberteit krijgt. Eerder heeft eigenlijk niet zo veel nut!

Welke deodorant voor pubers?

Kinderen komen steeds jonger in de puberteit, ze gaan dus steeds jonger gebruik maken van deodorant. Kies dan een deodorant die niet schadelijk kan  zijn als je het vaak en jaren lang gebruikt. Kies voor een milde zachte deodorant zonder aluminium, parabenen en andere schadelijke stoffen.

De deodoranten die wij verkopen van zZacht en Loveli zijn niet schadelijk voor de huid! Deze deodoranten zonder aluminium zijn gebaseerd op andere ingrediënten ( zoals bij Loveli kokosolie en natriumbicarbonaat en nog meer fijne ingrediënten die goed zijn voor je huid) en je beschermen tegen zweetgeur. Door de toevoeging van zinkoxide werken deze deodoranten ook perfect tegen hormoonzweet, emotiezweet en stresszweet.

 

Wil je alle Deodorants nog eens nader bekijken? Klik dan hier

En alle andere lichaamsverzorging vindt je hier

 

De volgende merken zijn vrij van schadelijke ingrediënten en te gebruiken vanaf iedere leeftijd.

zZacht

zZacht Deodorant

Wat zijn parabenen

Loveli 

Loveli deodorant

Happysoaps deodorant

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »