Terug

Op welke leeftijd begin je met deodorant?

Op welke leeftijd begin je met deodorant?

Je zweet je hele leven, al vanaf dat je geboren bent. Alleen door middel van hormonale veranderingen in de puberteit gaan de talgklieren en de apocriene zweetklieren harder werken. Apocriene zweetklieren zijn de zweetklieren die zich bevinden waar lichaamshaar groeit (bijvoorbeeld oksels).

Je snapt dus dat als de talgklieren en zweetklieren actiever worden, de zweetsamenstelling ook gaat veranderen. De apocriene zweet klieren produceren zweet met een vettige afscheiding die het lichaam verlaten via de haartjes Je zweet gaat dus vettiger worden tijdens het begin van de puberteit, je gaat meer zweten en dus meer ruiken.

Ons advies is om pas deodorant te gaan gebruiken als je de eerste tekenen van de puberteit krijgt. Eerder heeft eigenlijk niet zo veel nut!

Welke deodorant voor pubers?

Kinderen komen steeds jonger in de puberteit, ze gaan dus steeds jonger gebruik maken van deodorant. Kies dan een deodorant die niet schadelijk kan  zijn als je het vaak en jaren lang gebruikt. Kies voor een milde zachte deodorant zonder aluminium, parabenen en andere schadelijke stoffen.

De deodoranten die wij verkopen van zZacht en Loveli zijn niet schadelijk voor de huid! Deze deodoranten zonder aluminium zijn gebaseerd op andere ingrediënten ( zoals bij Loveli kokosolie en natriumbicarbonaat en nog meer fijne ingrediënten die goed zijn voor je huid) en je beschermen tegen zweetgeur. Door de toevoeging van zinkoxide werken deze deodoranten ook perfect tegen hormoonzweet, emotiezweet en stresszweet.

Hieronder op de foto zie je alle Deodorant producten die Loveli heeft. Je ziet zowel de deo's voor jonge mannen en jonge dames! Kies een geur uit die jou lekker lijkt. De werking ervan is allemaal het zelfde. Wil je ze allemaal goed bekijken? Klik dan op de foto!

Deodorant voor tieners | Viva Donna

 

Hieronder zie je de Loveli deodorant Appleblossom. Deze deo is heel erg geliefd onder de jonge meiden. Wil je deze deodorant eens beter bekijken? Klik dan op de foto

 
Deodorant voor tieners / pubers | viva Donna
Voor jonge jongens is de Loveli Deodorant Rebel Fresh Cotton het meest verkocht. Je vindt het door op de foto te klikken.
Loveli- Deodorant Rebel Fresh Cotton - Viva DOnna

Handige tips voor vieze zweet geur bij tieners:

  • Persoonlijke hygiëne is belangrijk. Zorg er daarom voor dat u uw oksels elke dag met zeep wast en na activiteiten waarbij u gaat zweten. Breng hierna een kleine hoeveelheid van je favoriete Lekker deodorant aan. 

  • Vermijdt kleding gemaakt van synthetische vezels zoals polyester, acryl en nylon. Je lichaam kan niet ademen door dit soort materiaal. Dat maakt dat het zweet niet goed kan drogen. Dit materiaal veroorzaakt ook geur waardoor bacteriën zich ontwikkelen en aan het kledingstuk blijven plakken. Kies daarom voor kleding gemaakt van natuurlijke vezels zoals katoen en bamboe.

Laat de reis naar frisse oksels beginnen! 

Wil je alle Deodorants nog eens nader bekijken? 

En alle andere lichaamsverzorging vindt je hier

 

De volgende merken zijn vrij van schadelijke ingrediënten en te gebruiken vanaf iedere leeftijd.

zZacht

zZacht Deodorant

Wat zijn parabenen

Loveli 

Loveli deodorant

Happysoaps deodorant

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box