Terug

Wat is een make-up primer?

Heb je wel eens gehoord van een primer?

Een primer is een term die je misschien wel kent uit de schilderswereld. Als je een muur wilt gaan schilderen, kun je het beste eerst een primer aanbrengen. Dit vormt een goede ondergrond voor de verf, waardoor de verf beter hecht. En de verf dekt sneller en mooier.

Wat is een  primer

Een primer als make-up product heeft eigenlijk dezelfde functie; het dient als de ondergrond voor de make-up. Het beschermt de huid en zorgt dat de make-up beter hecht en daardoor langer blijft zitten. En oneffenheden kan je dan beter wegwerken. Primers zien eruit als een stevige gel of crème en zitten meestal in een pompflesje of in een tube.

Je hebt verschillende primers; Eye primers en face primers.

Een Eye primer gebruik je op je oogleden. Het zorgt ervoor dat oogschaduw mooier opgebracht wordt en langer blijft zitten. Een faceprimer zorgt ervoor dat je minder foundation en concealer nodig hebt en dat het beter blijft zitten.

Hieronder zie je een faceprimer van het merk ZAO:

ZAO Face primer

De kleur van primer is vaak heel neutraal. het heeft al een licht camouflerende werking waardoor je minder foundation en concealer nodig hebt! 

Ook heb je groene primers, die zorgen ervoor dat als je een rode kleur hebt op je wangen of rode vlekken hebt, dat de rode kleur geneutraliseerd wordt. een van de fijnste producten met een groene primer is Rosalique.

Rosalique groene primer

Zo breng je een primer aan:

Een primer voor de ogen breng je een met je vingers. Klok de primer heel licht in op de huid van de oogleden.

De primer voor je gezicht breng je aan met je vingers of met een foundationkwast. Breng een klein beetje primer aan op je linker handpalm ( als je rechtshandig bent, als je linkshandig bent dan uiteraard andersom). Breng met de foundationkwast de primer heel gelijkmatig aan op je gezichtshuid. je hebt maar een klein dus laagje nodig! Te veel schaadt echt het resultaat!

Kijk voor onze make-up producten hier  

 

Wil je meer lezen? Bekijk dan hieronder andere kennisbank artikelen 

Wat zijn wimpervezels? 

Hoe maak je een feest make-up?

Wat doet een serum?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box