Terug

Zonneallergie

Het is weer zo lekker genieten die eerste zonnestralen op je huid, maar als je na een paar uur later last krijgt van roodheid en jeukende bultjes of blaasjes dan ben je minder blij. Hoe komt het dat de een wel zonneallergie krijgt en de ander niet? En wat kan je doen om zonneallergie te voorkomen en verhelpen? Wij vertellen het je allemaal.

Wat is zonneallergie?

Zonneallergie is een reactie die het lichaam geeft op de zon. Het zijn rode jeukende kleine bultjes en blaasjes.

De oorzaak van je zonneallergie?

De oorzaak van zonneallergie is nog steeds niet 100% duidelijk. Het kan gaan om een te veel aan zon dat de huid in een keer kan verdragen. Verder kan het ook een overgevoeligheidsreactie zijn van de huid op de eerste zonnestralen. Meestal is dit een reactie op UV-A straling. Deze straling zorgt voor roodheid en warmte in de huid en de huid kan dat soms niet snel genoeg verwerken. Ook kan het de combinatie van een te vette zonnebrand zijn, medicijngebruik of een erfelijke belasting.

Hoe kan je zonneallergie voorkomen?

Het is belangrijk dat je de huid laat wennen aan de zon. Stel de huid niet direct bloot aan veel en lang zonnen. Begin dus met 10 - 15 minuten per dag en bouw dat op. Ga zeker niet zo vol in de zon liggen, maar zoek sneller de schaduw op. En draag beschermende luchtige witte kleding die losjes zit die niet synthetisch is.

Smeer met een hoge factor, dus minimaal SPF 30. En neem een zonnebrand die niet te vet is.

Wat kan je doen tegen zonneallergie?

Als je toch zonneallergie hebt opgelopen is het belangrijk direct uit de zon te gaan. En je moet je huid bedekken met luchtige kleding die niet synthetisch is. Verkoel je lichaam en huid met water. Dus drink water en ga onder een lauw warme douche staan. Je kan ook gebruik maken van de verkoelende aftersun, bewaar deze voor een extra verkoelend effect.  Ook een koelzalf of menthol poeder kan de jeuk verlichten.

Met een beetje geluk verdwijnen de irritaties met een paar dagen. Zo niet dan kan je het beste even contact opnemen met de huidarts.

Kies de volgende keer dat je de zon in gaat voor een minder vetter zonnebrand, maar nog steeds met een hoge factor. En blijf in de schaduw. Ook in de schaduw wordt je bruin alleen minder snel en de huid kan beter met de zon en de warmte omgaan.

Wat is zonneallergie.jpg

Alle huidverzorging vind je hier

Hier vind je producten voor in en na de zon

 

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box