Terug

Mag je zonnebrand mengen met foundation?

Wij van Viva Donna adviseren om iedere dag een SPF te gebruiken om de huid te beschermen tegen zonschade. Er zit altijd UV- straling in de lucht en deze straling is verantwoordelijk voor zonschade. Nou kreeg ik de vraag of je je zonnebrand mag mengen met je foundation. Wij zochten het uit!

Mag je zonnebrand mengen met je foundation?

Zonnebrand mengen met je foundation, het klinkt zo eenvoudig - maar helaas werkt het niet zo. De foundation heeft invloed op de factor van je zonnebrand, het trekt namelijk de factor van je zonnebrandcrème omlaag. Daarnaast kunnen de ingrediënten elkaar aantasten en de werking verminderen. Wij raden het dus af!

Smeer je zonnebrand dus onder je make up, maar boven je dagcrème. Niet mengen, geduldig in laten trekken en smeren maar. Ga je echt zonnebaden dan adviseren wij de make-up achterwege te laten of een speciale make-up te gebruiken die in de zon mag zoals de Decaar BB cream met SPF 50.

Mag je zonnebrand mengen met je dagcrème? 

Ook het mengen van je zonnebrand met je dagcrème raden wij niet aan omdat het elkaars werking aan kan tasten. Dus eerst je dagcrème en daaroverheen je zonnebrand aanbrengen. Tenzij je natuurlijk een dagcrème hebt waar al een SPF in zit!

Gebruik je eerst je dagcrème of eerst je zonnebrand?

Zoals we hierboven al vertelde gebruik je eerst je dagcrème en dan pas je zonnebrand. Dit doe je zodat de werkzame stoffen van je dagcrème hun werk kunnen doen. Breng je dagcrème dus aan en laat deze goed intrekken. Vervolgens smeer je zonnebrandcrème op.

Let op: bij een chemische filter is het andersom, deze moet namelijk in contact komen met de huid om zijn werk te doen.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box