Terug

Hoe bepaal je de juiste kleur Nude Lipstick?

Een Nude lipstick is heel erg hot, maar hoe vindt je nou de juiste kleur? Nieuw met nude lipsticks? Wij leggen je haarfijn uit welke tint het beste past bij jouw huidskleur.

Wat is een Nude Lipstick?

Een nude lippenstift is een lipstick met de kleur die aansluit bij je huidkleur. De kleur sluit dus niet perse aan bij de natuurlijke kleur van je lippen. Net als bij andere make-up producten is het belangrijk om eerst te bepalen wat de ondertoon van de huid is. Zo kan je bepalen welke kleuren jou huid laten stralen en welke niet.

Over het algemeen zou een kleur die een a twee tinten donkerder is dan je eigen huidkleur het mooiste staan. (dit geldt voornamelijk voor lichtere huidtypes). Als deze dezelfde intensiteit heeft als je huidkleur, dan vallen je lippen helemaal weg.

Kies je een kleur die een aantal tinten donkerder is dan je eigen huidkleur, dan zal de kleur eerder als een roze/oranje lippenstift ogen dan als een nude lippenstift.

 

Bij welke ondertoon past welk Nude Lipstick?

  • Lichte huid met rose ondertoon: Het belangrijk dat een nude lippenstift aansluit bij de ondertoon van je huid. Een porseleine huid heeft vaak een wat koele ondertoon, vandaar dat een lippenstift met roze ondertoon hier mooi bij zal staan. Kies dus voor een roze/koele beige lippenstift als je een lichte huid hebt. De lippenstift, lipgloss combinatie Fez van CTZN is mooi door zijn koele ondertoon.
    Zoals ik eerder zei is het bij een lichte huid belangrijk dat je lippenstift niet te licht is. Toch kun je wel voor een  "statement nude" kiezen. Bijvoorbeeld Bali van CTZN . Kies je hiervoor? Zorg dan dat je een mooie lipliner bij je lippenstift gebruikt, zodat je lippen iets meer spreken. Een lippenstift met te veel warmte zal je een stuk minder mooi staan. Dit zal je een wat fletse uitstraling geven, en niet veel voor je huid doen. Houd het fris en koel.

  • Lichte huid met neutrale / warme ondertoon: Als je een warme ondertoon hebt in je huid, dan is het vaak mooi als de lippenstift iets minder cool is. Bij deze huid zal een lippenstift met een beige/perzik ondertoon dan ook mooi staan. Hier zit iets meer warmte in dan een lippenstift met een roze ondertoon, en zal om deze reden mooier aansluiten bij de kleur van je huid. Een lippenstift met een oranje ondertoon zal snel te veel warmte bevatten voor een lichte huid, vandaar dat deze niet perse ideaal is. Ga dan liever voor een perzik tint - deze heeft een warm roze ondertoon.

  • Olijf huidkleur / medium getint: Bij een olijfkleurige huid, en een huid die een licht tintje heeft staat een lippenstift met een warme ondertoon mooi. Karamel kleuren kunnen mooi staan, ook kunnen perzik kleuren mooi staan. Deze tinten hebben net iets meer warmte en zullen daarom je huid ophalen. Nudes met een koele ondertoon kun je het beste vermijden. Kies een tint die donkerder is dan je eigen huid.

  • Getinte / donkere huid: Een huid die iets meer diepte heeft qua kleur komt het beste tot zijn recht met “chocolade tinten”. Deze tint zal een echte nude zijn bij je huid. Maar een diepere huid komt vaak weg met meerdere ondertonen. Zo kan een wat koelere en warme ondertoon mooi staan bij je huid. Een diepere huid komt niet alleen tot zijn recht met een tint die donkerder is dan de eigen tint, maar ook met lippenstift met een lichtere tint. 
    Als je dus iets meer diepte in je huid hebt, dan kun je met veel verschillende tinten spelen. Er is dan ook geen duidelijk "aanrader" voor de donkere huid, aangezien bijna alles mooi kan staan. CTZN Cosmetics heeft een heel uitgebreide collectie aan nude lippenstift, voor elke huidtype. Vooral de tinten voor de diepere huidtinten zijn erg mooi. Zoals de tint Stockholm, een mooie diepe bruine nude met een koele ondertoon, of Rome een mooie bruine pruim tint.

  • Nude Finish: Je zou denken dat je met een nude lippenstift geen statement kan maken, maar dat is zeker niet het geval. Waar een ietwat transparante of glanzende lippenstift een subtiel effect kan geven, kan een matte en dekkende lippenstift echt een statement maken. Met een wat transparantere lippenstift heb je ook net iets meer speelruimte. Omdat de pigmentatie van deze lippenstift iets minder is, kun je er nog goed mee weg komen als deze net niet bij je past.

Zo bepaal je je ondertoon van je huid

De beste manier om de ondertoon van een nude lippenstift te bepalen, is om verschillende kleuren naast elkaar op je arm te zetten. Als je ze naast elkaar ziet, dan kun je waarschijnlijk het verschil in de ondertoon net iets beter zien. Ook zie je hoe de kleur op je huid werkt. Zo kun je iets beter inschatten hoe hij op je gezicht zal uitpakken.

Er zijn cosmetica merken die hun lippenstift op verschillende modellen laten zien op hun website. Kijk welk model het beste met jou huid overeen komt en kijk hoe de tint haar staat.

Zie ook de blog over het bepalen van de huidondertoon

 

Kom je er niet helemaal uit doe dan de Get Match Quizz van CTZN Cosmetics en je vindt gemakkelijk jouw kleur.

 

Bekijk al onze make-up producten hier en onze lipsticks hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »