Dus, wat is het alternatief? Een professionele behandeling die je wenkbrauwen vormgeeft en alles eruit haalt wat erin zit: waxen of threading van je wenkbrauwen, dus. Maar hoe weet je welke methode bij jou past? Leg je pincet weg en luister goed: dit is alles wat je moet weten over je wenkbrauwen waxen of threaden.

Allereerst, wat is het verstil tussen waxen en threaden?

Hoe werkt waxen?

Warme wax wordt met een houten spatel aangebracht op de haren die je wil verwijderen. Er wordt een strook papier op gelegd, deze wordt lichtjes aangedrukt om er zeker van te zijn dat alle haartjes goed in de wax zitten, en dan wordt het papier in één snelle beweging van je huid getrokken. Als het goed is trek je hiermee alle haartjes vanaf de wortel uit je huid.

Hoe werkt threading?

Threading is een heel oude techniek die voor het eerst in Azië werd gebruikt. De huid wordt ontsmet en de ideale vorm van de wenkbrauw wordt bepaald. De professional neemt een stuk draad of touw waar een dun laagje antibacteriële was omheen zit, en maakt hier een soort kleine lasso van waarmee de haartjes stuk voor stuk uit de huid worden getrokken. Je wenkbrauwen epileren met touw dus, wat je over het algemeen om de 5 tot 6 weken herhaalt.

De voordelen van wenkbrauwen waxen

Waxen is snel, geeft goede resultaten en kun je op heel veel plekken laten doen. Het is geschikt voor mensen die epileren en threaden te pijnlijk vinden. De haartjes zullen waarschijnlijk zachter en dunner terug groeien naarmate je het vaker laat doen.

De nadelen van wenkbrauwen waxen

Waxen is niet zo nauwkeurig als andere technieken, dus zorg dat je het laat doen door iemand met voldoende ervaring. Waxen is niet geschikt voor mensen die chemische peelings doen of acnemedicatie gebruiken als Retinol. Ook als je weet dat je een heel gevoelige huid hebt kun je misschien beter voor een andere methode kiezen.

De voordelen van threading

Threading is geschikt voor mensen met een gevoelige huid: er wordt geen gebruik gemaakt van chemische stoffen op de huid of warmte, dus de kans dat je een allergische reactie krijgt is minimaal.

De nadelen van threading

Threading kan erg pijnlijk zijn en je huid is na de behandeling vaak heel rood.

Van welke methode heb je het langst plezier: waxen of treaden?

Bij deze methodes blijf je even lang haarvrij: gemiddeld vier tot zes weken. De meeste mensen zeggen dat threaden meer pijn doet, simpelweg omdat het langer duurt. Met waxen ben je vrij snel klaar: kwestie van op je tanden bijten.

Zo bereidt je je wenkbrauwhuid het beste voor op waxen of threaden?

  • Zorg dat je huid voor en na de behandeling schoon is, dan is de kans op bultjes en puistjes kleiner.
  • Als je kiest voor wax, gebruik dan voor je behandeling even geen AHA's. Dit maakt je huid kwetsbaarder.
  • Gebruik na het waxen of threaden geen make-up op de plekken waar je behandeld bent. Je huid is supergevoelig, dus make-up zal voor irritatie en oneffenheden zorgen.
  • Zoals altijd, maar nu extra belangrijk: pas op met de zon. Breng na de behandeling een SPF aan, blijf uit fel zonlicht en ga niet onder de zonnebank: je huid is na een ontharingsbehandeling te gevoelig.
  • Jammer maar helaas: als je ongesteld bent is je pijngrens vaak een stuk lager. Weet je van jezelf dat dit ook voor jou geldt, dan is het misschien een idee om je behandeling in te plannen op een andere dag.

Wat is beter: waxen of threading?

Waxen is perfect voor mensen met supervolle wenkbrauwen en voor mensen die een lage pijngrens hebben. Het is ook nog eens erg snel.

Threading is een goede keus als je een gevoelige huid hebt, peelings gebruikt of medicijnen die je huid gevoeliger maken. Het is ook net iets preciezer.

In het filmpje hieronder zie je hoe je je wenkbrauwen in shape brengt: