Terug

Wat zijn de kenmerken van een droge huid ?

Wat is een droge huid en hoe verzorg je deze huid? Lees hieronder over dit huidtype.

Droge huid

Er zijn verschillende huidtypes te onderscheiden op de huid. Een daarvan is de droge huid. Huidtypes is iets anders dan huidcondities. Een huidtype zit in de genen, daar wordt je mee geboren en een huidconditie kan tijdens je leven veranderen. Bijvoorbeeld acne, eczeem enz.

 

Wat zijn de kenmerken van de droge huid?

De droge huid kan heel oncomfortabel aanvoelen omdat het vaak ook vochtarm is. Verder heeft een droge huid de volgende kenmerken

  • Een tekort aan lipide ( vet-achtige stoffen)
  • De huid voelt trekkerig aan
  • Kan schilferen
  • Ziet er dof uit
  • Heeft behoefte aan vocht en voeding
  • Kan minder goed vocht vast houden
  • Fijne poriën, soms zie je geheel geen poriën
  • Veroorzaakt sneller rimpelvorming doordat de huid minder soepel is door een tekort aan lipiden en talg.
  • De huid is sneller gevoelig voor problemen. De talg is namelijk een van de basis stoffen van de natuurlijke huidbescherming. Als er te weinig talg in de huid is kan de huid ook niet genoeg vocht vast houden in de huid en dat is het tweede natuurlijke ingrediënt van de natuurlijke bescherming van de huid.

 

Hoe verzorg je een droge huid?

De droge huid heeft behoefte aan producten die lipiden (vetachtige stoffen), ceramiden en essentiële vetzuren bevatten. Dit zijn veel al de wat vollere comfortabelere producten. Deze producten gaan het gebrek aan talg compenseren. Verder is een hydraterend product altijd goed omdat een droge huid ook vaak vochtarm is.

Onze huidverzorgingsmerken zijn:

Alle huidverzorging vind je hier

 

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

 

Wil je meer lezen over dit onderwerp? klik dan op de linkjes hieronder!

Wat is het verschil tussen een huidtype en huidconditie?

Producten voor de droge huid vind je hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »