Terug

Kan deodorant borstkanker veroorzaken?

Of een deodorant of ingrediënten uit een deodorant schadelijk zijn voor het lichaam is lastig voor 100% te bewijzen. Een aantal wetenschappers denkt dat er mogelijk een verband is tussen het ontstaan van borstkanker en het gebruik van cosmetica onder de armen, met name gebruik van deodoranten met aluminium en of parabenen. Deze onderzoeken gaan dan over de combinatie van scheren en het verzorgen van de oksels met producten die een of meerdere ingrediënten hiervan gebruiken.

Er is bekend van parabenen dat die de huid in kunnen dringen en na uitvoerig onderzoek is uitgewezen dat deze stoffen borstkanker kunnen veroorzaken. Parabenen worden om technische redenen relatief weinig in deodoranten gebruikt; vanwege de hoge zuurgraad van een deodorant worden eerder andere conserveermiddelen gebruikt.

Kankerinstituten als KWF Kankerbestrijding en andere medische organisaties  zijn van mening dat er geen aantoonbaar verband is tussen het gebruik van deodorant en het ontstaan van borstkanker.

De deodoranten die wij verkopen van zZacht en Loveli zijn niet schadelijk voor de huid! Deze deodoranten zonder aluminium zijn gebaseerd op andere ingrediënten ( zoals bij Loveli kokosolie en natriumbicarbonaat en nog meer fijne ingrediënten die goed zijn voor je huid) en je beschermen tegen zweetgeur. Door de toevoeging van zinkoxide werken deze deodoranten ook perfect tegen hormoonzweet, emotiezweet en stresszweet.

Wil je alle Deodorants nog eens nader bekijken? Klik dan hier

En alle andere lichaamsverzorging vindt je hier

 

De volgende merken zijn vrij van hormoon verstorende ingrediënten

zZacht

zZacht Deodorant

Wat zijn parabenen

Loveli 

Loveli deodorant

Happysoaps deodorant

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »