Terug

Wat is het verschil tussen hormoon zweet en gewoon zweet?

Wat is het verschil tussen hormoon zweet en gewoon zweet?

Als je een puber thuis hebt dan weet je het. Ze kunnen stinken naar zweet! Sommige al vanaf hun 8e of 9e jaar. Dat is het helemaal niet raar in deze tijd. Zweten is doodnormaal, ook bij kinderen. Want daarmee koelt het lichaam af. Maar als pubers beginnen te stinken, dan zijn hun hormonen aan het werk.

Hormonen & zweetklieren

Hormonen hebben tijdens de pubertijd veel impact hebben op het lichaam en de emoties van tieners, dat is natuurlijk alom bekend. Maar dat die hormonen ook andere zweetklieren aan het werk zetten die ook nog eens een sterkere geur afgeven, dat had ik zelf als tiener ook wel willen weten. En niet alleen tijdens de puberteit kan je last hebben van hormoonzweet. Ook tijdens je menstruatie zijn je hormonen anders en kan je zweet meer stinken.

Zweet wordt geproduceerd door de ecocriene zweetklieren. Het zweet van deze klieren is zelf geurloos en het gaat pas ruiken als het in contact komt met de bacteriën op je huid. Deze zweetklieren reageren vooral op temperatuur. Bij de start van de pubertijd beginnen de hormonen te razen en beginnen ook de apocriene zweetklieren te werken. Deze zweetklieren reageren niet op temperatuur, maar op stress en emoties. Het zweet dat deze klieren produceren heeft een heel andere, sterkere geur.  Het vervelende is dat die zweetklieren reageren op emoties. Dus juist als je merkt dat je stinkt, krijg je stress en verergert het alleen maar. 

Wat kan je tegen hormoonzweet doen?

  • Wassen: De beste remedie is wassen, wassen, wassen en steeds weer schone kleren aantrekken, liefst van natuurlijke materialen, want het zijn de bacteriën op je huid en in je kleding die de geur veroorzaken. En omdat je niet altijd de mogelijkheid hebt om je oksels te wassen en schone kleding aan te doen, is een deodorant een goede manier om je te beschermen tegen het ontstaan van zweetgeur. Maar grijp niet naar de eerste de beste deo.
  • Deo zonder aluminium; Bijna alle deodorants bevatten aluminium als werkzame stof tegen zweetgeur. Dit kun je zelf ook checken door op de verpakking te kijken naar de ingrediënten: aluminium chloride is vaak het tweede of ingrediënt en bij spuitbussen het eerste ingrediënt na de drijfgassen en water. Aluminium blokkeert je zweetklieren, waardoor er geen zweet meer door kan. Op de korte termijn is dat fijn, maar zweten doe je niet voor niets. Je lichaam moet zweet kwijt om af te koelen en om afvalstoffen te lozen. Aluminium blijft helaas niet alleen op je huid, het wordt ook opgenomen in je bloedbaan. Zeker als je je oksels scheert. Je lichaam herkent aluminium niet en kan het ook niet afbreken. Daardoor stapelt het alleen maar op in je lichaam. 
  • Zinkoxide; De deodorantstick van Loveli bevat het zuiveringszout natriumbicarbonaat als werkzame stof, wat er voor zorgt dat geurtjes meteen geneutraliseerd worden zodra het zweet de huid bereikt. Zinkoxide is hét wapen tegen hormoonzweet. Zink is een mineraal dat we nodig hebben in ons lichaam. Heb je een tekort aan zink, dan kan dat zelfs een lichaamsgeur veroorzaken, doordat het systeem van afvalstoffen afvoeren in ons lichaam verstoord wordt. Zink zit dan ook in bijna alle multivitaminen. Op je huid blijkt zink een geweldige beschermer tegen zweetgeur te zijn en dan ook nog speciaal voor het stress-zweet dat wordt veroorzaakt door de apocriene zweetklieren. Het zweet dat geproduceerd wordt door de apocriene zweetklieren bevat namelijk meer vetzuren dan je gewone zweet en de bacteriën op je huid vieren een feestje met die vetzuren met alle vieze geurtjes van hun afterparty tot gevolg. Zinkoxide zet deze vetzuren om in geurloze zinkzouten voordat de bacteriën hun werk kunnen doen. Maar… wat zink een dubbel zo sterk wapen in de strijd tegen zweetgeurtjes maakt, is dat het tegelijk antibacterieel is! Er zijn dus sowieso minder bacteriën op je huid die de zweetgeur kunnen veroorzaken. Net als bij natriumbicarbonaat in een deo zweet je dus nog gewoon, en verstoor je de noodzakelijke lichaamsprocessen niet, maar wordt een zweetgeur al voorkomen voordat het zweet je huid heeft bereikt. Combineer je zinkoxide met natriumbicarbonaat dan heb je ook nog eens het voordeel dat het je huid beschermt tegen irritaties en zelfs de huid kan laten herstellen.

Hieronder zie je een foto van de Loveli deodorant. Loveli deodorant is een 100% natuurlijk deodorant die heel effectief werkt bij hormoonzweetgeur! Zoals je kunt zien zijn er zowel deo's voor mannen en voor vrouwen. klik op de foto om direct de Loveli deodorant een beter te bekijken.

Wat is het verschil tussen hormoonzweet en gewoon zweet - Viva Donna

Vanaf welke leeftijd gebruik je een deo?

Als je naar zweet gaat ruiken, dan wil je daar natuurlijk wat tegen doen. Hoe eerder je begint met een natuurlijke deodorant zonder aluminium, hoe beter Dus vanaf de eerste tekenen van zweetgeur mag je de Natuurlijke Deo’s oa van Loveli en zZacht gebruiken zonder dat ze schade aan kunnen richten!

De Loveli deodorant Appleblossom is populair bij jonge meiden om zijn zacht zoete geur. En voor mannen is de Loveli Rebel Care deo  geliefd , zowel bij jong als oud. 

Hieronder zie je de Loveli Appleblossom die heel trendy is onder jonge meiden. Klik op de foto om direct deze deo te bestellen

Loveli Deodorant Appleblossom XL - Viva Donna

Hieronder zie je de Loveli Rebel Fresh cotton die het meest verkocht wordt door jonge jongens. Klik op de foto om direct deze deo te bestellen.

Loveli Deodorant Rebel XL met zink | Loveli deo - Viva Donna

Gebruiksadvies bij hormoonzweet

Nog een paar gebruikerstips als laatste:

Goed om te weten: de deo bevat een hoge concentratie zuiveringszout, dus vertel je dochter of zoon er wel bij dat ze maar weinig hoeven te gebruiken en pas als ze gaan zweten onder hun oksels. 

Hormoonzweet tijdens de overgang

Niet alleen pubers krijgen te maken met hormoonzweet, ook vrouwen die richting de overgang gaan kunnen gaan merken dat ze ineens minder fris gaan ruiken. Natuurlijk net zo vervelend als je jonge puber! De Loveli deodorant helpt net zo goed bij vieze zweetgeur tijdens de overgang als tijdens de pubertijd!

Hieronder zie de je Loveli deodorant geuren die je als vrouw in de overgang heel goed kunt gebruiken! klik op de foto om direct een van deze deo's te proberen.

Over deodorant  tegen hormoonzweet en puberzweet - Loveli

Deodorant producten

Loveli deo aanbieding

De meest gebruikte producten tegen zweet / hormoonzweet zijn:

 

Lees hier meer over; Puberzweet

Bron

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »