Terug

Welke toner / lotion past het beste bij jouw huid?

Wat is een toner?

Een toner is een van de producten die je gebruikt bij je reiniging.  Het is een andere benaming voor lotion/ gezichtslotion.  Je gebruikt een toner / lotion na het reinigen van je huid met een reinigingsmelk, facewash of een reinigingsgel om de huid na te reinigen.

Welke verschillende toners / lotions zijn er?

Er zijn verschillende soorten lotions / toners op de markt waarmee jij je huid goed kunt nareinigen. Ieder huidtype krijgt zijn eigen toner om een zo fijn en mooi mogelijk huid resultaat te krijgen.

Je hebt de volgende toners/ lotion:

  • Toner / Lotion met alcohol
  • Toner / Lotion zonder alcohol
  • Toner / Lotion voor de gevoelige huid ( vaak een lobbige lotion)

Welke toner / lotion gebruik je bij jouw huid / huidtype?

  • Droge huid; Als je een droge huid hebt dan kies je altijd een toner / lotion zonder alcohol! Alcohol kan namelijk de huid uitdrogen en dat wil je bij dit huidtype juist niet!
  • Gemengde huid; Met een gemengde huid is over het algemeen weinig mis, behalve dat de T-Zone wat vetter is en je misschien wat vaker last hebt van puistjes. Je zou dan kunnen kiezen voor 2 verschillende lotions, maar ons advies als je maar 1 lotion wilt aanschaffen: kies voor de lotion zonder alcohol.
  • Vette huid; Bij een vette huid adviseren wij een lotion met alcohol als je veel last hebt van puistjes. De alcohol droogt de puistjes een beetje uit. Maar heb je naast de vette huid ook een vochtarme huid ( trekkerige huid) Kies dan voor een lotion zonder alcohol!
  • Gevoelige huid; Bij een gevoelige huid kies je altijd voor een lotion voor de gevoelige huid. Deze lotion bevat vaak wat meer kalmerende bestanddelen en verzorging waardoor de huid minder snel geïrriteerd raakt.
  • Vochtarme huid; Een vochtarme huid is vaak ook een trekkerige huid. Kies dan ook altijd voor een lotion zonder alcohol.

 

Zoals je misschien wel gemerkt hebt, adviseren wij liever geen alcohol houdende lotions. Het droogt de huid namelijk uit en dat is zeker niet goed voor je huid. Het tast de weerstand en de natuurlijk bescherming van de huid aan!

Welke toner / lotion past bij mijn huid l reiniging l Viva Donna

Bekijk hier onze toners

Je vindt alle huidverzorging hier

 

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box