Terug

Wat is Baardolie?

Een van de belangrijkste verzorgingsmiddelen om je baard in topconditie te houden is baardolie.  Het zorgt voor het na bootsen van de natuurlijke huid oliën na te bootsen, de huid onder de baard te hydrateren en het verbeteren van het uiterlijk en de beheerbaarheid van de baard zelf. Een baard en de huid onder de baard kan best snel droog worden. En er kan baard jeuk ontstaan door deze droge huid. Een vrouw verzorgt ook dagelijks de huid met een dag en of nachtcrème.  Reden dus om ook als man dagelijks een verzorgd product te gebruiken. En niet alleen als je een baard hebt. Maar bij een baard adviseren wij in ieder geval dagelijks een baardolie voor de verzorging van de baard en huid eronder.

Wanneer je baardolie op je baard en huid aanbrengt, bedek je de bovenste huidlaag ter bescherming om vocht en water in je huid vast te houden. Hierbij wordt verdamping tegengehouden waardoor je huid én baard gehydrateerd blijven. En je voorkomt er Baard jeuk mee!

Baardolie Viva Donna

De werking verschilt natuurlijk per baardolie en samenstelling van ingrediënten. Je kan het beste zoeken naar een baardolie met natuurlijke ingredienten zoals: Jojoba olie, Arganolie en Druivenpitolie. Deze oliën emuleren de natuurlijke huid olie (talg) en zorgen voor het verzorgen en hydrateren van de huid en het verzachten van je baardharen.

Waarom de huid onder de baard zo snel droog wordt lees je hier.

baardolie

U vindt alle verzorging voor mannen hier en alle baardverzorging hier

Wilt u meer lezen over dit onderwerp? klik dan op een van de onderstaande links:

Wat is Baard Jeuk?

Wat kan je doen tegen baard jeuk?

Waarom gaat de huid onder de baard sneller jeuken?

Waarom gebruik je baardolie?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box