Terug

Hoe kan je nagellak verdunnen?

Heb je net dat ene jurkje aan en wil je nog even je nagels lakken met die ene mooie nagellak die daar zo mooi bij pas; is je nagellak vies stroperig en dik. Je kunt nagellak verdunnen, maar waarmee en hoe doe je dat? Zijn er handige hulpmiddelen in huis of doe je er toch maar beter aan om een nagellak verdunner aan te schaffen?

Hoe voorkom je stroperige nagellak?

We zeggen het wel vaker; Voorkomen is natuurlijk altijd beter dan genezen, dus wat kun je doen om stroperige nagellak te voorkomen? Een handige tip: maak na het lakken van je nagels altijd de hals van het flesje schoon. Zo voorkom je dat half-opgedroogde restjes in je nagellak komen en het voorkomt ook dat het flesje niet goed sluit.  Zet daarnaast nooit de nagellak in direct zonlicht. Bewaar de kleuren bij voorkeur zelfs in een donkere ruimte, maar sla de koelkast over. De koelkast is weliswaar koud, maar kan de kleur en textuur van de nagellak veranderen. Het beste is om de flesjes in een la of doos op kamertemperatuur te bewaren.

Tip: Bewaar flesjes nagellak altijd rechtop, zo kunnen de verschillende bestanddelen van de nagellak minder snel scheiden.

 

Waar kan je nagellak wel / niet mee verdunnen?

Hieronder vertellen we je de diverse stoffen waarmee mensen nagellak proberen te verdunnen. W ij leggen je uit waarom het wel/niet goed is.

  • Nagellak verdunnen met remover of aceton; Nagellak verdunnen met nagellakremover is een veelgehoorde optie op internet, maar is het ook de beste methode om nagellak te verdunnen? Nee niet doen. De nagellak wordt door de nagellakremover wel dunner, maar ook wateriger. Nagellak kan gaan klonteren en verkleuren. De structuur van de nagellak is dan aangetast, waardoor je strepen krijgt als je de nagellak weer gebruikt. Ook kan de nagellak er mat uit gaan zien. We raden deze methode daarom af als je nagellak wilt verdunnen.
  • Nagellak verdunnen met water; Nagellak verdunnen met water is ook geen beste combinatie. Nee ook niet doen! Het water maakt de nagellak minder compact, waardoor het niet goed dekt en lelijke strepen kan veroorzaken. De kwaliteit van je nagellak gaat er duidelijk op achteruit en je bent langer bezig om een minder mooi resultaat te krijgen.
  • Nagellak verdunnen met terpentine; En nagellak verdunnen met terpentine? Er zijn mensen die terpentine vergelijken met nagellakremover omdat het volgens hen deels hetzelfde doet; verf verdunnen. Een nagellak is echter niet hetzelfde als een muurverf, en terpentine kan de structuur van de nagellak beschadigen en juist sneller uitdrogen. Niet doen dus!
  • Nagellak verdunnen met alcohol; Nagellak verdunnen met alcohol is ook af te raden vanwege de bestanddelen van de alcohol. Niet doen dus! Het zal de nagellak weliswaar verdunnen, maar ook hier wordt de structuur en kleur van de nagellak aangetast. Je nagellak zal er minder mooi uitzien dan voor het gebruik van alcohol en het droogt ook veel sneller uit in het flesje.
  • Nagellakverdunners kopen; Zoals je hierboven hebt kunnen lezen zijn de huis-tuin en keukenmiddeltjes vooral tijdelijk oplossingen die de nagellak er niet echt beter op maken. Wij raden ze in ieder geval af! Gelukkig zijn er genoeg nagellakmerken die een speciale nagellakverdunner op de markt hebben gebracht. De grote nagellakmerken hebben allemaal een eigen nagellakverdunner in het assortiment. Van deze nagellakverdunners moet je een paar druppels toevoegen aan je nagellak en het afgesloten flesje daarna even op je handpalm heen en weer rollen.

Tip: schud de nagellak niet nadat je de nagellak verdunner hebt toegevoegd, dit kan bubbels in je nagellak opleveren en de verdunner minder goed laten mengen.

 

Hoe werkt een nagellakverdunner?

Een nagellakverdunner blaast stroperige nagellak weer nieuw leven in door ingrediënten toe te voegen aan de lak die in de loop der tijd deels zijn verdampt. De glans van de nagellak blijft zo intact en wordt niet mat of vaal zoals bij de huis-tuin en keukenmiddeltjes. De nagellakverdunner van OPI of de nagellakverdunner van Trind vindt je in onze webshop. 

 

Hoe kan je nagellak verdunnen

Wil je alle nagellak bekijken die wij verkopen? Striplac en nagelverzorging

Base coat

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box