Terug

Hoe laat je nagellak sneller drogen?

Hoe laat je nagellak sneller drogen

Nagellak is niet meer weg te denken uit ons verzorgingsritueel. Zonder nagellak geen verzorgde handen en nagels. Maar we hebben vaak haast en die nagellak droogt soms zo langzaam dat we hieronder vertellen we je alles over het sneller drogen van je nagellak.

Tips om je nagellak sneller te laten drogen:

Hieronder hebben we een aar tips voor je zodat jouw nagellak sneller droogt en minder snel beschadigt.

Lak dunne laagjes

Als je niet zo veel tijd hebt dan is het belangrijk om je nagellak in dunne laagjes aan te brengen. Dus eerst een dun laagje basecoat, daarna 2 dunne laagjes nagellak en als laatste een dun laagje topcoat. Laat niet een van de stappen weg want dan heb je de kans dat je nagellak er sneller weer afbladdert.

Sneldrogende nagellak

Kies van alle nagellakmerken voor een nagellak die wat sneller droogt dan andere merken. Vaak vind je het wel op de verpakking of het sneller droogt.

Snel drogende topcoat

Er bestaan topcoats die er niet alleen voor zorgen dat je nagellak langer mooi blijft, maar die het ook sneller laten drogen. Na het aanbrengen van de twee laagjes lak, wacht je twee  minuutjes om de doorzichtige topcoat aan te brengen. Als alles goed gaat, is je nagel nu veel sneller droog. Doe nog wel voorzichtig want het is waarschijnlijk nog niet helemaal uitgehad en dan kan je met iets scherps de lak nog wel beschadigen.

Snel drogende spray of druppels

Naast dat er snel drogende topcoat en nagellak is, zijn er ook druppels en sprays in de handel die je kan gebruiken om je nagellak sneller te laten drogen. Als je alle lagen nagellak hebt aangebracht dan spray of druppel je het product op je nagels en dan hard het bovenste laagje sneller uit zodat je het minder gemakkelijk beschadigd. Doe nog wel voorzichtig want het is waarschijnlijk nog niet helemaal uitgehad en dan kan je met iets scherps de lak nog wel beschadigen.

Koud water

Koud water doet nagellak sneller drogen, dus een paar minuutjes in een kommetje ijswater helpen je een heel eind verder. Opgepast als je voor de kraan kiest: als je nagellak nog heel nat is, kan je ‘m verpesten door de sterkte van de water stroom. Even aan de lucht laten drogen en de kraan niet te hard zetten, is ons advies. Doe nog wel voorzichtig want het is waarschijnlijk nog niet helemaal uitgehad en dan kan je met iets scherps de lak nog wel beschadigen.

De vriezer

Net als bij het ijswater kan je je nagels even in de vriezer doen en dan werkt het nog iets sneller. En uiteraard ook iets onaangenamer. Een oplossing alleen voor als de nood heel hoog is.

Bakspray (op plantaardige basis!)

Bakspray kan ook de droogtijd van je nagellak versnellen. Pas op: kies wel voor een bakspray op basis van natuurlijke oliën, niet op basis van boter! Spray het op je nagels en je zal zien dat ze sneller drogen. Een uitleg kunnen we je er niet voor geven, maar geloof ons maar gewoon.

Haardroger of airco

Zet je haardroger of airconditioning op de koudste stand en laat de techniek het blaaswerk voor jou doen Waarom zelf doen wat een elektrisch apparaat sneller kan?

Nageldroger

Wil je het aanpakken als een professional, dan ga je voor Striplac of gellak en een nageldroger. Die nagellakdrogers zijn vaak Ledlampen die de nagellak uitharden. Je vindt hier de ledlampen die wij verkopen

Gebruik geen oude, stroperige nagellak

Nagellak die al een tijdje open is, wordt dik en stroperig. Dat komt het drogen allesbehalve ten goede. Heb je weinig tijd, neem dan een van je nieuwere potjes.

 

Hoe kan je nagellak sneller laten drogen

Wil je alle nagellak bekijken die wij verkopen? Striplac en nagelverzorging

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box