Terug

Wat is een deodorant?

Een deodorant, ook wel kortweg deo genoemd, is een cosmetisch product dat op de huid aangebracht wordt om zweten tegen te gaan of de geur van zweet te verdoezelen.

Zweet

Er zijn twee soorten klieren in ons lichaam die zweet produceren:

  • Eccriene zweetklieren bevinden zich vooral op de handpalmen, voetzolen en voorhoofd. Zweet uit deze klieren is doorzichtig en bestaat uit water en zout. Doordat het vrijkomt via de poriën, is het geurloos.
  • Apocrine zweetklieren bevinden zich waar lichaamshaar groeit (bijvoorbeeld oksels). Deze zweet klieren produceren zweet met een vettige afscheiding die het lichaam verlaten via de haartjes.

Zweet ruikt van oorsprong eigenlijk niet. Zweet gaat pas ruiken als er bacteriën, vet en andere stoffen bij komen en de huid niet goed kan ademen ( bijvoorbeeld door synthetische stoffen van kleding / plastic schoenen) . Dan gaat het broeien en ontstaat de stinkende zweet geur.

Je hebt in de Deodorant wereld 2 verschillende soorten deodorant:

  • Deodorant: Een deodorant is een product dat het zweten zelf niet verhindert, maar alleen de zweergeur tegen gaat of te maskeren
  • Anti transparant: Een anti transparant is een deodorant die ook echt de hoeveelheid zweer verminderd. ( Let op: je kan hierdoor wel op andere plekken van je lichaam meer gaan zweten)

De meeste deodoranten zijn zowel geur verdoezelend als zweet verminderend.

Wil je alle Deodorants nog eens nader bekijken? Klik dan hier

En alle andere lichaamsverzorging vindt je hier

 

 

zZacht

zZacht Deodorant

Wat zijn parabenen

Loveli 

Loveli deodorant

Happaysoaps deodorant

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box