Terug

Hoe kan ik mijn huid het beste reinigen?

Zoals je in de blog over het reinigen van de huid kon lezen is het erg belangrijk om de huid dagelijks goed te reinigen. Maar wat is nou goed reinigen. We zullen je er hier alles over vertellen!

Hoe reinig ik mijn huid goed?

In de ochtend na het opstaan moet je je huid reinigen voor je je huidverzorgingsproducten gaat aanbrengen. Dit doe je met producten die bij jou huidtype passen. Hieronder vertel ik meer over de verschillende reinigingsproducten

Voor je gaat slapen en je nachtverzorging aan brengt is het weer van belang dat je je huid reinigt met de producten die jij en jouw huid het fijnste vinden.

 

Welk reinigingsproduct is geschikt voor mij?

Je hebt verschillende reinigingsproducten en het is belangrijk dat je de producten kiest die het beste zijn voor jou huidtype.

Facewash (of Washgel/ cleansing gel)

 • Een facewash wordt vaker gebruikt bij een vette huid en onzuivere huid. Ook gebruik je deze reiniging als je het fijn vindt om met water te reinigen. Let erop dat je altijd met een Lotion of tonic ( passend bij jou huidtype) na reinigt om de laatste restjes van de reiniging te verwijderen en de huid weer beter in balans te brengen. ( Water brengt de pH waarde van de huid namelijk licht uit balans).
 • Breng een hoeveelheid ter grote van een 50ct muntje aan op vochtige handen.  Schuim het op in je handen, verdeel het over je gezicht en  masseer met zachte roterende bewegingen over de huid. Spoel het af met veel lauw warm water.  Nareinigen met lotion of tonic, Reinigingsmousse ( of cleansing mousse)
 • Een reinigingsmousse  wordt vaker gebruikt bij een huid die het fijn vindt om met water te reinigen. Dit kan bij ieder huidtype gebruikt worden m.u.v. de meest gevoelige droge huid.  Let erop dat je altijd met een Lotion of tonic ( passend bij jou huidtype) na reinigt om de laatste restjes van de reiniging te verwijderen en de huid weer beter in balans te brengen. ( Water brengt de pH waarde van de huid namelijk licht uit balans)
 • Breng een hoeveelheid van 1 pompje aan op vochtige handen.  Verdeel het op de huid en masseer het met zachte roterende bewegingen over de huid. Spoel het af met veel lauw warm water. Nareinigen met lotion of tonic.

 

Reinigingsmelk ( of cleansingmilk/ reinigingsmilk)

 • Een reinigingsmelk gebruik je als je het niet fijn vindt om met water te reinigen.  En het is voor de droge gevoelige en vochtarme huid ook beter om een reinigingsmelk te gebruiken. Dit is milder voor de huid.
 • Je kan het op verschillende manieren gebruiken. Je kan een of 2 pompjes aanbrengen in de handen, het verdelen op de huid en het met zachte roterende bewegingen in de huid masseren. Daarna met een tissue of watjes verwijderen en nareinigen met lotion/tonic.  Ook kan je een of twee pompjes aanbrengen op een watje en deze over de huid heen halen en nareinigen met lotion / tonic. Maar de eerste optie werkt het meest effectief!

 

Lotion / Tonic

 • Lotion of tonic hebben van zich zelf geen reinigende functie, dus die gebruik je altijd na een ander reinigingsproduct.
 • Een Lotion of tonic gebruik je voor het na reinigen van de huid na een facewash, reinigingsmousse of reinigingsmelk.  Het verwijderd de laatste restjes reiniging en het bereidt de huid voor op de verzorging die je hierna gaat aanbrengen. Dat kan dan beter opgenomen worden. Verder brengt Lotion / Tonic de huid weer qua pH waarde in balans omdat water het een beetje uit balans haalt. Hierdoor herstelt de huid sneller.
 • Je gebruikt het door het aan te brengen op 2 watjes en over de huid heen halen.
 • Het verschil tussen een tonic en lotion is dat een lotion zachter is voor de huid en geen alcohol bevat en de Tonic vaak wel alcohol bevat. Je gebruikt de tonic ook vaak voor de wat vettere onzuivere huid.

 

Micelair lotion

 • Dit is wel een reinigende lotion. Het bevat het reinigende stofje MICEL. Dit is dus wel een volledig reinigend product.  Al reinigt een facewash of reinigingsmelk met lotion effectiever.
 • Je brengt het aan op twee wattenschijfjes en brengt het aan over de huid.

 

Scrub

 • Een scrub is een reinigende gel of gelcrème, met bolletjes of korreltjes erbij. Deze bolletjes zorgen er voor dat de huid ontdaan wordt van dode huidcellen en daardoor ziet de huid er weer frisser en stralender uit en wordt de huidverzorging beter opgenomen.
 • Breng een hoeveelheid van een 50 ct muntje aan op vochtige handen. Verdeel het over de vochtige huid en masseer het met zachte rotaties over de huid. Nooit hard roteren aangezien je dan de huid beschadigt. Afspoelen met veel lauw warm water. Nareinigen met een lotion aangepast op de huid
 • Lees meer over scubben, peelen of exfolieren

Bekijk hier onze reinigingsproducten

 

 

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

U vindt ons ook op:
Google BusinessGoogle reviewsTrustpilot reviews,  Twitter, FacebookInstagramBloglovin , Marktplaats
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box