Terug

Scrubben, Peelen of exfoliëren?

In de informatie over "wat is exfoliëren?" kon je lezen dat exfoliëren eigenlijk een verzamelnaam is voor het verwijderen van dode huidcellen en dat er verschillende vormen zijn van exfoliëren. Maar wat is nou eigenlijk het verschil tussen Scrubben, Peelen of exfoliëren? We leggen je het hier allemaal uit.

Scrubben, Peelen of exfoliëren

De volgende termen vallen onder Scrubben, Peelen of exfoliëren:

  • scrub
  • peeling
  • gommage
  • - lysing
  • mechanisch scrub
  • chemisch scrub / peeling

Scrubben, exfoliëren of peelen? We zullen de verschillende vormen hieronder wat uitgebreider bespreken.

Mechanische exfoliant

Dit is een crème of gel met korreltjes. Die korreltjes kunnen van natuurlijke ingrediënten zoals bijvoorbeeld abrikozenpit stukjes zijn maar ook bv van plastic. Al wordt dat steeds minder gebruikt omdat het zo slecht is voor het milieu.  Door de crème of gel zacht over de huid te roteren, verwijder je de dode huidcellen.

Chemische exfoliant

Een chemisch exfoliant werkt niet met korreltjes, maar werkt met een eiwit splitsende stof waardoor de dode huidcellen gemakkelijker van de huid te verwijderen zijn. Dit geeft een mild resultaat, zoals frissere teint, minder verstopte poriën, minder mee-eters, minder droogte lijntjes enz

Ook wordt er gebruik gemaakt van zuren ( bv glycolzuur, Vitamine a zuur / ascorbine zuur, melk zuur, salicylzuur) die hebben een verwekende werking op de tussencelstof en kunnen daardoor een grotere hoeveelheid aan dode huidcellen weghalen. Dit geeft vaak een groter resultaat zoals het verwijderen van pigmentvlekken, littekens, acne en diepere rimpels.

 

Scrub

Een scrub is een milde variant van de mechanische exfoliant, vaak in de vorm van gel of crème met korreltjes erin. Je brengt het aan op een vochtige huid en roteert het zacht. Hierna spoel je het af met veel lauw warm water. Hier vind je enkele scrub die wij in de webshop verkopen

 

Peeling

Een peeling is een chemische exfoliant met zuren. Dit wordt vaak uitgevoerd door schoonheidsspecialistes en meestal in kuurverband. Er beslaat ook wel mildere producten voor thuis gebruik. oa de Decaar brightening serum en Ericson Laboratoire enzymacid lijn. Volg bij deze producten altijd de gebruiksaanwijzing strikt.

 

Gommage

Een gommage wordt ook wel de afrubbel exfoliant genoemd. Het is een stevige crème die je aanbrengt op de droge huid. Je laat het ongeveer 10 minuten inwerken en daarna haal je je volledige droge handen over de gommage heen en rubbel je de scrub er als het waren af. Dit is een mechanische exfoliant. Een voorbeeld van een gommage die wij verkopen is: 

 

Lysing

Een lysing is een exfoliant met een eiwit splitsende stof. Deze zorgt ervoor dat de tussencelstof tussen de dode huidcellen verweekt zodat ze gemakkelijker los kunnen laten. Dit is een vorm van milde chemisch exfoliant. Het is vaak in de vorm van een gel. Deze breng je masserend aan op de huid. Je laat het ongeveer 10 minuten intrekken en wast het daarna of met veel lauw warm water. Een voorbeeld van een lysing die wij verkopen is de Extenso pure active peeling. 

 

Je vindt Scrubben, Peelen of exfoliëren producten hier

U vindt ons ook op:
Google BusinessGoogle reviewsTrustpilot reviews,  Twitter, FacebookInstagramBloglovin , Marktplaats
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box