Terug

Wat is het verschil tussen een foundation en een BB cream/ CC cream?

BB Cream en CC cream, je ziet ze steeds vaker in het cosmetica schap staan. Maar wat is het precies en wat is het verschil met een foundation want het geeft ook een tintje aan de huid? We leggen het je haarfijn uit.

Wat is het verschil tussen een Foundation en een BB cream en CC cream?

Het verschil tussen de bovenstaande producten is eigenlijk de dekking van het product. Een foundation heeft een grotere dek kracht. Verder moet je de foundation echt in de kleur van de huid kiezen. Als je de kleur te donker neemt dan krijg je zo’n masker effect en lijkt de huid veel ouder. Een BB cream of CC cream mag je in een iets donkerdere kleur nemen, Deze past zich aan aan de huid en geeft dus niet zoals bij een foundation zo’n masker effect.

Een BB cream en een Cc cream zijn er ook voor gecreëerd om een kleurtje te krijgen in je gezicht. En een foundation werkt alleen egaliserend.

Verder zijn de BB cream en de CC cream standaard met een SPF. Ze hydraterend en verzorgen en dat doet een foundation iet altijd. De duurdere versies wellicht wel maar de goedkopere zeker niet.

Een BB cream en een CC cream geven dus over het algemeen een subtieler effect op de huid.

Zijn een bb-cream en-cc-cream beter voor je huid dan een foundation

Bekijk al onze make-up producten hier,  Foundation hier, de BB cream hier en de CC Cream vind je hier

 

Meer lezen? Bekijk dan de volgende kennisbank artikelen:

BB cream / CC cream / Verschil tussen BB cream en CC cream / Welke kleur Bb cream gebruik je? / Welke kleur Cc cream gebruik je?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »