Terug

Waar wordt make-up van gemaakt?

Make-up wordt al jaar en dag gebruikt om mensen mooier te maken, maar waar wordt het eigenlijk van gemaakt?

Make-up vroeger

Make-up komt van origine uit het oude Egypte, de vrouwen daar vonden het belangrijk om er goed uit te zien. Ze gebruikten henna (rood), gele oker (geel) kopersulfaat (blauw) en grafiet (zwart) als make-up Dit mengden ze dan met water of olie.

Later was een witte huid met rode wangetjes en rode lippen een teken van rijkdom. Ze maakten lipstick van gemalen bloemblaadjes.

Make-up tegenwoordig

Waar make-up tegenwoordig van gemaakt wordt is een beetje afhankelijk of het een natuurlijk make-up product is of niet. Natuurlijke producten hebben bijna altijd natuurlijke ingrediënten (soms een conserveer middel als uitzondering om het product iets langer goed te houden). De niet natuurlijke make-up producten bestaan voornamelijk uit chemische grondstoffen, kleurstoffen en oliën.

Natuurlijke of synthetische make-up

Zoals je hierboven al kon lezen is make-up samengesteld uit meerdere ingrediënten, deze kunnen synthetisch of natuurlijk van aard zijn. Synthetische ingrediënten zijn stoffen die door de mens zijn gemaakt en natuurlijke ingrediënten zijn afkomstig uit de natuur. Dat betekent niet dat natuurlijke stoffen per definitie beter zijn dat synthetische stoffen, want in de natuur zijn er ook genoeg stoffen die schadelijk voor de gezondheid kunnen zijn.
Denk bijvoorbeeld aan giftige planten of natuurlijke stoffen die een allergische reactie kunnen veroorzaken. Of het nu gaat om natuurlijke of niet-natuurlijke ingrediënten, ze worden op dezelfde manier getest voor het gebruik van cosmetica en volgens dezelfde strenge regels beoordeeld op veiligheid. Als er wordt getwijfeld of een stof veilig is om toe te voegen aan cosmetica, dan wordt hij niet gebruikt.


Conserveermiddelen in make-up

Conserveringsmiddelen worden ook in cosmetica en make-up gebruikt. Dit doen ze zodat de make-up langer houdbaar blijft en minder last heeft van bacteriën. Er zijn veel verschillende conserveermiddelen, waarvan parabenen een veel gebruikte is, maar die ook omstreden is. Als je gevoelig bent voor parabenen kan het sneller irritatie veroorzaken. Veel natuurlijke cosmetica merken weren parabenen en zoeken naar een natuurlijkere variant. 
Een merk als Zao Essence is natuurlijke make-up. 

Bekijk al onze make-up producten hier 

 

 

U vindt ons ook op:
Google BusinessGoogle reviewsTrustpilot reviews,  Twitter, FacebookInstagramBloglovin , Marktplaats
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box