Terug

Waar moet ik op letten bij een scrub / peeling?

Let hierop bij een scrub / peeling!

Een scrub, lysing of peeling geven de huid echt een boost, een glow en glans, maar er zijn wel dingen waarmee je rekening moet houden.

Waarmee moet je rekening houden bij een scrub of peeling?

  • Zon; Na een intensieve scrub of peeling wordt gevoeliger voor de zon. Bescherm je huid minimaal 2 weken dagelijks met een dagcrème of zonnebrand met minimaal factor 15. Natuurlijk is dat niet alleen goed na een scrub of peeling maar het werkt ook beter tegen huidveroudering. En ga niet me je gezicht in de volle zon zitten, maar draag een hoedje en een zonnebril.

  • Pigment; zoals we hierboven al vertelde wordt de huid gevoeliger voor de zon, dit kan samen met de pigmentstoring die een peeling of te intensieve scrub kan veroorzaken, pigmentvlekken geven. Heb je veel pigment (dus heb jij een erg donkere huid) dan raden wij de peeling of scrub af! En gebruik ten aller tijden een goede SPF dagelijks in de dagcrème of als zonnebrand. Ook als de zon niet schijnt!

  • Gevoelige huid; Als je een gevoelige huid hebt, eczeem, couperose, rosacea of een andere huidaandoening hebt dan kan je een scrub beter laten staan. Dit geeft te veel beschadiging aan je al gevoelige huid. Wil je toch de huid een boost geven? Gebruik dan een lysing.

  • Acne; Ook bij acne is een peeling of scrub niet echt aan te raden, zeker niet als je veel actieve acne hebt, dus veel puistjes. Doordat er veel bacteriën in de puistjes zit, kan je de huid her besmetten als je het verkeerd of overvloedig gebruikt! Wil je toch de dode huidcellen verwijderen, kies dan voor een zachte scrub/ peeling en overleg met je schoonheidsspecialist. Bij comedonen alleen is het juist wel aan te raden om 2-3x per week te scrubben.

  • Huidproblemen; Bij ernstige huidaandoeningen is het slim eerst advies te vragen aan een huidexpert of dermatoloog voordat je een scrub of een peeling gebruikt.

Waar moet ik op letten bij een scrub / peeling l viva donna

Bekijk hier onze gezichtsscrubs

Alle huidverzorging

 

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box