Terug

Welke soorten mascara's zijn er?

Mascara’s zijn er in allerlei soorten en maten. Hieronder lees je waarin ze allemaal kunnen verschillen:

De Kleur  van de Mascara   

Wij adviseren eigenlijk altijd de wimpers zwart te maken. Zwart is eigenlijk nog steeds de meest gebruikte kleur is. Gevolgd door bruin. Maar in het huidige modebeeld worden ook kleuren als blauw, groen, paars en zilver niet geschuwd. Ons advies blijft toch bij zwart omdat dat het mooiste effect geeft!         

   Welke soorten mascara's zijn er - Viva Donna                                                                                                    

Effect van de mascara                                                                      

Er zit veel effect verschil in de tegenwoordige mascara's. Door toepassing van de moderne technieken van tegenwoordig kan ook extra lengte of volume worden gegeven aan je wimpers: Er worden microscopisch kleine nylon microvezels toegevoegd aan de mascara, en die vezels hechten zich vervolgens aan het eind van je wimpers of tussen je wimpers een optisch effect van lengte of volume – of allebei – wordt gecreëerd.   

                                                                    

Het verschil in mascara Borsteltjes                                               

Niet alleen de nieuwste technieken, maar ook de borsteltjes zorgen voor bepaalde effecten die de mascara;s kunnen geven aan de wimpers. Het borsteltje van de mascara is zeer bepalend voor het effect van de mascara. Zo zijn er borsteltjes van nylon (de ‘ouderwetse’ zwarte borsteltjes), maar ook van rubber. Een rubber borsteltje heeft als voordeel dat de wimpers makkelijker door het borsteltje glijden en hierdoor worden de wimpers mooi gescheiden. Ook zijn er borsteltjes in allerlei vormen, van recht tot een klein bolletje, de vorm bepaalt welke beweging je makkelijk met het borsteltje kunt maken en wat het effect is. Een recht borsteltje leent zich voor de bovenste wimpers, een klein bolletje leent zich voor de onderste wimpers (die ‘stip’ je aan), een gebogen borsteltje leent zich voor boven en onder, enz. Welk borsteltje je het fijnste vindt, is vaak een kwestie van smaak en afhankelijk van de vorm van je ogen.          

                                               

Wel/niet waterproof mascara                                                                  

Een waterproof mascara kan handig zijn als je moet zwemmen of in de regen buiten bezig bent. De meeste mascara’s zijn gemaakt op waterbasis. Dat wil zeggen dat de mascara makkelijk te verwijderen is, maar dat betekent ook dat de mascara uit kan lopen als je gaat zwemmen, douchen of in een regenbui terecht komt. Daarom zijn er tegenwoordig ook mascara’s die ‘waterproof’ zijn. Dergelijke mascara’s zijn bestand tegen een zwempartij of een fikse regenbui.  Deze mascara is alleen niet zo gemakkelijk te verwijderen als een gewone mascara. Je moet de mascara dus verwijderen met een speciale oogmake-up remover die geschikt is voor waterproof oogmake-up. Let er wel op dat je niet te hard boent want daar krijg je sneller huidveroudering van! Gelukkig zijn er tegenwoordig ook mascara’s die ‘water-resistent’ zijn; dat zijn mascara’s die zich makkelijk laten verwijderen, maar die niet gelijk uitlopen als je in de regen fiets en gaat zwemmen. Zolang je maar niet in je ogen gaat wrijven als ze nat zijn! 

 

Verschillende ingrediënten   

Ieder merk werkt graag met zijn eigen vertrouwde ingrediënten. Maar iedere mascara bevat dezelfde ingrediënten als basiselementen. Dat zijn pigmenten (om kleur aan de mascara te geven), olie, (bijen)was en conserveringsmiddelen. Het verschil hierin is de aard van de stoffen, of van natuurlijke oorsprong zijn of niet.

 

Meer lezen over mascara's:

Wat is mascara?

Welke mascara kan ik het beste gebruiken?

Hoe breng je mascara aan?

 

Kijk voor onze make-up producten hier en onze mascara's vind je hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »