Terug

Hoe kan je couperose camoufleren?

Als je last hebt van couperose dan is dat natuurlijk vervelend. Een beetje roze blosjes op je wangen staat nog wel leuk, maar altijd rode wangen, neus en kin is erg vervelend. We gaan je hieronder vertellen hoe je het beste je huid met couperose kan camoufleren 

Wat is couperose?

Couperose komt veel voor onder vrouwen na hun dertigste levensjaar, en misschien wel het meest onder roodharigen. Gesprongen en rode adertjes middenin het gezicht heel zichtbaar. Wat te doen tegen rode wangen is een veelvoorkomende vraag onder couperose-patiënten. Het is dus niet gek dat er veel wordt ge-Googled op couperose crème en hoe couperose te camoufleren. Die rode adertjes in het gezicht kun je wat verzachten met couperose crème of laten verwijderen met een esthetische behandeling via de dermatoloog. Met de juiste make-up kun je rode adertjes door couperose goed verbloemen.

Wat voor effect kan couperose op je hebben?

Hoewel rosacea en couperose een soort nichtjes van elkaar zijn, zijn ze zeker geen tweelingzusjes. Rosacea resulteert in sporadische uitbraken van roodheid, terwijl je aan rode adertjes door couperose in principe vastzit. Die couperose-roodheid gaat namelijk niet af en toe weg. Couperose komt veel voor onder vrouwen na hun dertigste levensjaar, en misschien wel het meest onder roodharigen. Dit komt omdat zij niet alleen een lichtere, maar ook een dunnere huid hebben dan bijvoorbeeld brunettes. Couperose valt te herkennen aan permanente gesprongen en rode adertjes, rode wangen, vaak prominente couperose op de neus. Het onderliggende probleem zijn verzwakte bloedvaatjes.

Heb ik couperose?

Ben je er niet zeker van dat de rode plekjes op je huid couperose zijn, druk dan eens een glas tegen je huid. Als de roodheid verdwijnt dan berust de roodheid op de aanwezigheid van vaatjes. Als je couperose hebt dan is de kans behoorlijk groot dat je eigenlijk last hebt van rosacea . Het is verstandig om de rosacea te behandelen om erger te voorkomen.

Couperose cremes

Als je couperose wilt camoufleren dan moet je een dekkende foundation gebruiken. Maar wel eentje die toch natuurlijk oogt. Denk hierbij aan speciale make-up producten die je roodheid zichtbaar doen verminderen en die lief zijn voor je tere huid. Met andere woorden: make-up die je huid tot rust brengt.

Wanneer je kiest voor hypoallergene producten speciaal voor een gevoelige huid die niet-comedogeen zijn, biedt make-up een zeer goede directe oplossing voor het bedekken van couperose. Dit helpt je zelfs om de vaak langdurige behandelingen (om couperose te verminderen) vol te houden. Als je je elke dag opmaakt, breng je ook steeds de behandelende verzorging als basis aan en hebben je meer geduld voordat de eerste resultaten bereikt worden. Juist als je dus kiest voor een meer ingrijpende behandeling tegen couperose (met één of twee laserbehandelingen kan zomaar 75% van de rode adertjes al verdwenen zijn) kan make-up dus een mooi hulpmiddel zijn.

Let op: De verkeerde cosmetica kan couperose alleen maar verergeren; het maakt de huid bijvoorbeeld droog en nog meer geïrriteerd. Kies je aan de andere kant een hypoallergeen make-up product speciaal voor mensen met roodheid in het gezicht waaronder ronde wangen dan kan dit het antwoord zijn om de rode en gesprongen adertjes of de felle roodheid van couperose op de neus doeltreffend te camoufleren.

 

Alleen make-up op een goed verzorgde huid

Als je last hebt van couperose dan is het natuurlijk heel belangrijk dat je eerst de huid goed verzorgt voordat je de huid gaat camoufleren. Goed verzorgen houdt is dat je de huid 2x per dag reinigt met een milde reiniging voor je huid en een kalmerende verzorging gebruikt zoals een serum, dagcrème  ( het liefste met een SPF) of nachtcrème.

Kies de juiste kleur bij couperose!

Als je couperose hebt is het belangrijk dat je de juiste kleur foundation gebruikt. De huid bestaat uit meerdere kleuren, zoals groen, rood, geel en zelfs blauw. De soort imperfectie bepaalt de keus van de foundation. Om de kleuren niet te versterken, zijn er een aantal basisregels. Bij couperose adviseren we een beige of goudkleurige vloeibare foundation..

Foundation aanbrengen bij couperose

Als je couperose wilt camoufleren, kies je voor een specifieke corrigerende foundation. Eentje die veel pigmenten bevat. Vergeet vooral niet de foundation voor het aanbrengen op te warmen op de rug van je hand. Breng eerst vloeibare foundation met een kwastje of sponsje aan. Strijk dat gelijkmatig uit over het gezicht. Dep daarna wat van dezelfde foundation, indien mogelijk met het puntje van een sponsje, over de plek met couperose. Breng tot slot met een grote, soepele kwast wat compact poeder of losse poeder aan. Je kunt in de loop van de dag je make-up bijwerken met een beetje foundation.

Camouflage bij couperose

Er bestaan speciale camouflages voor een couperose huid, Dit zijn groene camouflages. Groen neutraliseert namelijk de roodheid in de huid. Breng eerst de foundation aan en daarna heel licht de groene camouflage kloppend op de plekjes die nog niet helemaal weg zijn. Ook kan je er voor kiezen om heel dus alleen een groene camouflage aan te brengen op de plekjes couperose die je in je gezicht hebt.

Op de onderstaande foto zie je de Rosalique creme. Deze creme is echt fantastisch tegen rode vlekken, couperose en rosacea! Breng een klein beetje aan op de huid nadat je de dagcreme hebt aangebracht en je zal versteld staan van het resultaat!

Rosalique 3 in 1 Anti-Redness Miracle Formula SPF50Resultaat rosalique

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »