Terug

De geschiedenis van de nagellak

Nagellak; wie gebruikt het niet! Als klein meisje voelde ik me altijd net een prinses wanneer ik mijn nagels gelakt waren. Nu, zo’n 30 jaar later, is het lakken van mijn nagels bijna een wekelijks ritueel. Maar hoe was dat vroeger? We vertellen je er alles over!

De geschiedenis van de nagellak.jpg

De eerste nagellak!

Nagellak bestaat al heel wat jaren. De eerste nagellak stamt uit 5000 voor Christus. Het was toen niet echt een nagellak, maar de vrouwen versierden toen hun nagels en vingers al met henna. Door de jaren heen zijn er allerlei verschillende mengseltjes en receptjes gebruikt die dienden als nagellak.

Chinese vrouwen maakten rond 3000 voor Christus hun lak van Arabisch gom, gelatine, bijenwas, plantaardige kleurstoffen en eiwitten. En om een mooi rood-roze kleurtje te krijgen, gebruikten ze geperste orchideeën en rozenblaadjes. Alleen een nadeel aan dit soort nagellak was dat deze uren moest drogen. Niet echt praktisch dus!

Weer later rond 600 voor Christus maakten rijke vrouwen het al helemaal bont met goud of zilver op hun nagels. De gouden- en zilveren nagellak stond symbool voor rijkdom en vrije tijd.

In de 19e eeuw werd de manicure populair, Schoonheid, Hygiëne en zuiverheid was belangrijk. Hip was toen het “citroen azijn nagelbadje”

In 1932 kwam Revlon met de eerste echte Nail polish in diverse kleuren. Het idee van deze nail polish was bedacht door de Franse visagiste, Michelle Ménard. Ze was geïnspireerd door autolak

De nagellak van nu!

De nagellak van nu kan niet gek genoeg zijn. Glitters, matte lak, DIY nagellak, felle kleurtjes… Nagellak is nog nooit zo hot geweest! Leuke lakjes zijn onmisbaar en een onderdeel geworden van je outfit. Ook de kunst nagels zijn hipper dan ooit. En niet te vergeten de Striplac die begin 2000 geïntroduceerd werd door Alessandro!

Wil je onze make-up producten nog een beter bekijken? Klik dan hier en onze nagellak vindt u hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box