Terug

Zwangerschapskwaaltjes

Als je zwanger bent verandert je huid onder invloed van hormonen. Dit noemen ze ook wel zwangerschapskwaaltjes. Wij hebben het dan natuurlijk over zwangerschapskwaaltjes in de huid.  Je kan een zwangerschapsgloed of juist pech hebben met meer acne, onrustige huid en pigmentatie ophopingen. Iedereen reageert er anders op. We zullen je hieronder vertellen hoe jou huid weer gaat stralen en je kunt beschermen tegen deze klachten.

Zwangerschaps huid kwaaltjes.jpg

Hoe ontstaan zwangerschapsklachten in de huid?

De hormonen worden geproduceerd door de bijnieren, eierstokken en de schildklier. Deze hebben invloed op je gezondheid, je psyche en op je huid. Tijdens je zwangerschap wordt het hormoon oestrogeen meer geproduceerd. Dit zorgt voor een verdikking van de huid, onbalans in de huid en vermindering van vocht in de huid waardoor je sneller een vochtarme trekkerige huid krijgt en zelfs rimpeltjes kunt krijgen.

Zwangerschapspigmentatie

Onder invloed van hormonen gaan pigmentcellen meer pigment produceren. Je hebt vast wel eens gehoord van het zwangerschapsmasker, ook wel melasma genoemd. Dit is de  pigmentstoring die veroorzaakt wordt door hormonen en vooral voorkomt rond de mond, op de wangen en op het voorhoofd.

Het beste wat je kunt doen tegen deze pigmentatie stoornis is gedurende je zwangerschap en periode van borstvoeding dagelijks een dag verzorging gebruiken met een SPF. Het liefste een SPF 30 of SPF 50. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Zwangerschapsacne

Helaas kan je ook een onbalans krijgen in de huid waardoor acne ontstaat. Het is dan aan te raden om de huid te verzorgen met anti acne producten of acne behandeling. Maar zorg er wel voor dat de behandeling en de producten zacht zijn, want de huid is erg gevoelig tijdens de zwangerschap en periode van borstvoeding. Gebruik nooit producten met Retinol, Vitamine A zuur. Deze stof mag niet gebruikt worden tijdens borstvoeding en zwangerschap! Producten met Probiotica bijvoorbeeld zZacht raden wij juist wel aan omdat dit de huid mooier en sneller herstelt en de bacterie besmetting beperkt.

Droge jeukende huid

Een veel voorkomende  klacht tijdens de zwangerschap en borstvoeding is een droge vochtarme jeukende huid. Het kindje neem veel van de voedingstoffen als het in je buik zit of als je melk produceert. Ons advies is ook een volle verzorging te gebruiken waar veel vochtverzorgende en voedende bestanddelen in zitten. Verder is het aan te raden om Omega 3 en 6 te slikken en Vitamine C en E kan ook het huidgevoel verbeteren. Dit zijn antioxidanten die zorgen er namelijk voor dat de huid sterkere wordt zodat de huidcel niet zo gemakkelijk vocht kan verdampen en beter bestand is tegen slechte invloeden van buitenaf.

Striae

De huid van de buik en meestal ook benen heeft tijdens de zwangerschap heel wat te stellen. Je buik gaat groeien en bij sommige dames ook je totale omvang. Het is belangrijk om de huid daarvoor te beschermen. Je huid kan scheurtjes krijgen in het onderhuidse bindweefsel, wat ze ook wel Striae of sinaasappelhuid noemen. En dat gaat niet zomaar weg als je bent bevallen. Smeer de huid dus vanaf het begin van je zwangerschap 2x daags in met een speciaal producten tegen zwagerschapsstriemen. Het verbetert de kwaliteit van je huid zodat er minder snel scheurtjes ontstaat. Ook al is het wel afhankelijk van jou genen of je veel of weinig striae krijgt tijdens de zwangerschap.

Je vindt hier alle producten tegen zwangerschapskwaaltjes

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »