Terug

De geschiedenis van de eyeliner

Ook eeuwen geleden hield men zich al bezig met schoonheid en er zo mooi mogelijk uitzien. Langzamerhand ontdekte men dat het versieren van de ogen je mooier kon maken en zo trokken de oude Egyptenaren al randjes om hun ogen om deze meer sprekend te maken en gebruikten de Kelten verf om hun ogen mee te versieren.

De oude Egyptenaren hebben het hoogstwaarschijnlijk in 10.000 voor Christus als eerste uitgevonden. Hierbij gebruikte ze kool voor de eyeliner. De eyeliner is zelfs de eerste make-up vorm die is uitgevonden. Eyeliner werd gebruikt om de duivels af te schrikken. Een donkergroen lijntje boven en onder de ogen beschermde je voor de duivels. Mannen en vrouwen droegen het product.

geschiedenis van de eyeliner.jpg

De eerste eyeliners

De eerste eyeliners werden al uitgevonden door de Oude Egyptenaren zoals je hierboven kon lezen, maar ze werden toen nog niet echt als make-up gebruikt. De eerste echte eyeliners bestonden vaak uit soms schadelijk ingrediënten zoals lood en koper.

De eyeliners van nu

Gelukkig zijn de eyeliners van nu niet meer schadelijk en zijn er zelfs eyeliners die je kan gebruiken voor de meest gevoelige ogen. Ze zijn er inmiddels in alle denkbare kleuren al blijft zwart toch wel favoriet.

Nu zie je ook veel dat dames een eyeliner laten tatoeëren zodat ze het niet dagelijks hoeven aan te brengen.

Bekijk alle make-up producten uit ons assortiment nog eens op uw gemak. klik hier

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box