Terug

Waarom gebruik je een Baardolie?

Voor diegene die nog nooit een baard heeft laten groeien, moet weten dat het kweken van een baard totaal niet zo eenvoudig is. Althans, het is niet alleen je scheermes weggooien in de prullenbak, achterover leunen en wachten op een mooie, volle en gezonde baard. Het is namelijk veel meer dan dat.

Als je echt een baard wilt laten groeien, dan weet je dat het totaal niet zo eenvoudig is. Het vergt veel geduld, zorgvuldigheid, en onderhoud. Daarom bestaat er baardolie. Een van de belangrijkste verzorgingsmiddelen om je baard in topconditie te houden.  Het zorgt voor het na bootsen van de natuurlijke huid oliën na te bootsen, de huid onder de baard te hydrateren en het verbeteren van het uiterlijk en de beheerbaarheid van de baard zelf.

Waarom droogt mijn huid een baard zo uit?

Je huid produceert een stof dat talg heet, ook wel huid olie genoemd. Talg wordt door de talgklieren verspreid over bijna heel het lichaam, en bevindt zich op het huidoppervlak via poriën of haarzakjes. Talg werkt als een dun beschermlaagje op de huidoppervlak waarbij het de huid onderhoudt en verzorgt. Hierdoor wordt het verlies van water uit je lichaam tegengehouden waardoor je huid gehydrateerd blijft.

De reden waarom de huid onder je baard erg droog kan worden, is omdat de natuurlijke olie van de huid (talg) op een gegeven moment uitdroogt. Dit wordt niet alleen veroorzaakt door koude of droge weersomstandigheden, maar ook door bijvoorbeeld het gebruik verkeerde producten op je gezicht, zoals shampoos voor je hoofdhaar of slechte zeep wat je huid erg laat uitdrogen. Deze producten hebben vaak een agressieve werking op je huid waarbij de natuurlijke olie op de huid er af wordt gestript. Dit resulteert in droge huid en ook een jeukende baard.

Er zijn drie verschillende lagen van de huid: de buitenste laag (epidermis), middelste laag (dermis) en onderlaag (hypodermis of vetlaag). Wanneer je baardolie op je baard en huid aanbrengt, bedek je de dermis laag om vocht en water in je huid vast te houden. Hierbij wordt verdamping tegengehouden waardoor je huid én baard gehydrateerd blijven.

Waarom gebruik je baardolie

U vindt alle verzorging voor mannen hier en alle baardverzorging hier

Wilt u meer lezen over dit onderwerp? klik dan op een van de onderstaande links:

Wat is Baard Jeuk?

Wat kan je doen tegen baard jeuk?

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »