Terug

Hoe werkt een deodorant?

Iedereen gebruikt wel een deodorant om ons te beschermen tegen zweet en vieze geurtjes, maar hoe werkt een deodorant nou echt? We vertellen je er alles over!

Hoe werkt deodorant nou precies?

We hebben er allemaal last van : Transpireren ook wel zweten genoemd. Door te zweten kan ons lichaam overtollige warmte kwijt. Oksels zijn een plek waar zweet niet gemakkelijk kan verdwijnen door verdamping. Het blijft er een beetje plakken en broeien en dan heb je al snel een zweetgeur te pakken. Zweet zelf is geurloos. Pas wanneer het in aanraking komt met de bacteriën op de huid, krijgt het een typische zweetgeur. De werkzame stoffen in deodorant pakken de bacteriën aan, zodat ze geen kans hebben om een nare geur te ontwikkelen.

Sommige deo’s bevatten Aluminium om niet alleen de zweet geur maar ook het zweten zelf te verminderen. Over de werking van deze stof is niet iedereen het eens. Het zou schadelijk kunnen zijn.

 Gelukkig zijn er tegenwoordig ook deodorant merken die deodorant maken zonder aluminium erin. Zij vervangen de aluminium voor zuiveringszout, zinkoxide of zelf probiotica.  De zuiveringszout heeft dezelfde werking als aluminium alleen remt het niet de zweet productie maar alleen de geur. Zink- oxide werkt heef goed tegen hormoon gerelateerde zweet, zoals puberzweet en hormoonzweet. En probiotica gaat de strijd aan met de slechte bacteriën onder de oksel die voor de vieze geur zorgen. Merken met aluminium vrije deodorant zijn; Loveli en zZacht.

Welke soorten deodorant is er

Je hebt in deodorant 2 soorten de antiperspirant ( tegen geur) en antitransparant ( tegen zweet). De antiperspirant of wel de gewone deodorant geven vaak een fris en veilig gevoel. Vaak is er een licht parfum toegevoegd aan een deodorant om lichte transpiratiegeur te maskeren. Wij adviseren u een deodorant bij een normale transpiratie. Anti-transpirant gaat de vorming van zweet tegen. Ze bevatten stoffen die in zweet oplossen en een dun gelaagde vormen over de zweetklieren. Hierdoor ontstaat er minder zweet en is de kans kleiner dat je naar zweet gaat ruiken. Sommige anti-transpiranten bevatten ook stoffen die de groei van bacteriën remmen en daarmee het ontstaan van een zweetlucht voorkomen. Wij adviseren u een anti-transpirant bij een sterke transpirantie, als het warm is of bij een flinke inspanning. 

En in deze deodorant soorten heb je weer diverse vormen deodorant

  • Deodrant stick
  • Deodorant Spray
  • Deodorant roller
  • Deodorant crème

Welke keuze je maakt uit deze vormen van deodorant is persoonlijk. Een spray is echter veruit het meest populair. Een spray is praktisch en sneller in gebruik. Zowel anti-transpirant als normale deodorant is in een sprayvorm verkrijgbaar.
Wij adviseren u een deodorant crème of deodorant roller wanneer u last heeft van een gevoelige huid. Deze is veel zachter voor de huid dan een spray. Ook na het scheren is een niet prikkelende deodorant het fijnste. Dit staat vermeld op de verpakking en kan direct na de scheerbeurt gebruikt worden.

Een spray bevat namelijk een kleine hoeveelheid alcohol. Een stick adviseren wij aan mensen die weinig tijd hebben. De droogtijd van de stick is aanzienlijk korter dan die van een normale roller en voelt evengoed verfrissend aan. De verstuiver biedt uitkomst voor mensen die niet van het koude spraygevoel houden en een roller niet prettig vinden. Deze is snel en makkelijk te gebruiken en werkt zonder drijfgas, maar met een pompje

Wil je alle Deodorants nog eens nader bekijken? Klik dan hier

En alle andere lichaamsverzorging vindt je hier

 

De volgende merken zijn vrij van schadelijke  ingrediënten

zZacht

zZacht Deodorant

Wat zijn parabenen

Loveli 

Loveli deodorant

Happysoaps deodorant

Wist je trouwens dat je punten spaart met al je aankopen bij Club Viva Donna waardoor je spaart voor korting, als eerste op de hoogte gehouden wordt van nieuwigheden en promoties. Je kan hier gemakkelijk een account aanmaken en dan gaat het verder vanzelf!

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »