Terug

Wordt de huid dun en rood tijdens een peeling?

Peelings hebben vaak de naam voor roodheid, schilfering en een dunne huid te zorgen, maar is dit wel juist?

Als je mensen vertelt over peelings, dat ze erg aan te raden zijn voor de 30+ huid, dan schrikken mensen vaak. Er wordt gedacht dat de huid daardoor dun wordt, dat het irritatie geeft, dat je wel een week met een rode huid loopt en dat de huid kan gaan schilferen. We zullen jullie vertellen dat als je je houdt aan de tips van de specialistes tijdens de peeling kuur, het gebruik van peelende producten voor thuisgebruik voorzichtig opbouwt, dat er vaak niet veel aan de hand is.

Fabel: Dunner worden van de huid

In eerste instantie zorgt de peeling er wel voor dat de huid iets dunner wordt van buiten af ( peeling met zuren ) en van binnenuit ( Algae peeling). Maar dit is van zeer korte duur! Je stimuleert de huid om de celdeling te gaan versnellen waardoor je juist na verloop van tijd een stevigere huid en mooiere krijgt.

Fabel: geïrriteerde en rode huid

Een peeling kan voor irritatie zorgen als je het niet goed opbouwt of als je een te hoge concentratie gebruikt. Daarom raden wij aan om het altijd bij een specialist te doen en di tips op te volgen. Wel kan een peeling soms voor tijdelijke roodheid zorgen, maar roodheid in de huid is niet erg als het maar niet pijn doet. Het komt door een versnelde doorbloeding van de huid. Als je de dag van de peeling even niet gaat sporten, een goede zonbeschermingsfactor gebruik en genoeg water drinkt om de afvalstoffen af te voeren, dan is het vaak na een paar uur of een nachtje slapen al weer weg!

Feit of fabel: schilferen van de huid?

Een schilfering van de huid kan in sommige gevallen wel voorkomen. Maar dit is het proces dat de overtollige dode huidcellen van de huid af gaan. Er mag overigens nooit jeuk of roodheid bij komen. Als de huid schilfert na een peeling gebruik dan een zachte face scrub en een hydraterend masker dan ben je er zo vanaf!

Kortom, niets om je zorgen over te maken!!

 

U vindt ons ook op:
Google BusinessGoogle reviewsTrustpilot reviews,  Twitter, FacebookInstagramBloglovin , Marktplaats
Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
Mogen we uw gegevens gebruiken om u relevante advertenties te laten zien? Onze partners verzamelen gegevens en gebruiken cookies om advertenties te personaliseren en te meten. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »