Terug

Hoe behandel je baardproblemen?

Een baard is momenteel mega hip onder mannen, ze hoeven niet te scheren en het staat natuurlijk mega mannelijk. Al houd ik persoonlijk niet van al dat gekriebel als ik mijn man een kus geef. Maar dat is natuurlijk persoonlijk. Omdat veel meer mannen nu een baard laten staan, krijgen wij ook vaker vragen over huidproblemen onder de baard en problemen  met het baardhaar. We hebben hieronder de baard problemen ten gevolge van een gekrulde en rommelige baard voor je op een rijtje gezet. En doe er je voordeel mee!

Droge, stugge baardharen

De structuur van je baard kan je helaas niet kiezen, dat is erfelijk bepaald, maar door je baard goed te verzorgen en te onderhouden kan je het wel wat zachter en handelbaarder maken.

Klitten in je baard

Als je last hebt van klitten in je baard, dan is het lastig om je baardhaar door te kammen of een verzorging gelijkmatig aan te brengen. En als je dan agressief gaat kammen om je haar te ontwarren, dan kan je de haarzakjes van de baard beschadigen. Ook kan je last krijgen van gespleten haarpunten, wat nog voor meer klitten zorgt.

Ontstekingen en puistjes onder je baard

Het meest voorkomende probleem bij een krullende baard is dat het een vitale groeiplaats is voor bacteriën! Omdat er ruimte tussen het haar is kunnen de bacteriën en ziektekiemen gemakkelijk binnen komen en zich daar hechten. Dit kan acne, puistjes en of mee-eters veroorzaken.

Baardjeuk

Ook baardjeuk is een klachten door de groei van bacteriën en ziekte kiemen in het baardhaar.  Als je je baard niet goed reinigt, wordt dat alleen meer erger!

Wat kan je doen tegen baardproblemen

Dagelijkse reiniging en baardverzorging is heel belangrijk, verzorg je baard en de huid onder je baard dus net als je gezicht en je haar op je hoofd!

Was je baardhaar een paar keer per week met een speciale baardwash.  Breng dagelijks een baardolie of beardbutter aan ter voeding en verzorging van je baardhaar en kam of borstel je haar 2x daags op zachte wijze. Je zal zien dat je minder last hebt van klitten en je vermindert ook de vorming van klitten.

Als je je baard een beetje meer glad wilt stylen kies dan voor een baardbalsem. Deze balsem werkt als conditioner van je baard haar waardoor het zachter en handelbaarder wordt en je kan het beter stylen zodat je minder snel last krijgt van een rommelige baard!

Merken in baardverzorging

Verzorging van de snor

Alles wat we hierboven hebben verteld over je baard geld natuurlijk ook voor je snor! Dus reinigen met de baardwash en verzorgen / stylen met een snorrenwax!

Ga meteen aan de slag met de baardverzorging

baard problemen

U vindt alle verzorging voor mannen hier en alle baardverzorging hier

 

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box