Terug

Wat is een gezichtsmasker?

Een gezichtsmasker is een van de skincare producten waarmee je je zelf echt even net dat beetje extra kunt verwennen. Je kan ook net dat kleine beetje extra aan je huid geven dat je wellicht mist in je dagelijkse verzorging. Het is een verzorgingsproduct voor je huid met daarin stoffen die je huid voeden, kalmeren en herstellen. Het is als het ware een boost voor je huid. Je hebt gezichtsmasker voor een droge huid, vette huid, acne huid, huidverbetering, vochtarme huid. Zoek dus een masker dat voor jou huid gezicht is of welke effecten je wilt bereiken met een gezichtsmasker en geniet even van een momentje voor jezelf.

Welke gezichtsmaskers zijn er?

Zoals we hierboven al vertelde, heb je gezichtsmasker voor een droge huid, vette huid, acne huid, huidverbetering, vochtarme huid. En in die soorten maskers heb je ook nog weer de keuze of je gezichtsmasker hard wordt of zacht blijft. Vaak zijn de gezichtsmaskers die hard worden de gezichtsmaskers die je gebruikt voor de onzuivere vette huid.

Wij adviseren dus ook alleen bij een onzuivere huid en een acne huid een masker te gebruiken die hard wordt en in andere gevallen een gezichtsmasker te gebruiken die zacht blijft. Onder een hard wordend masker wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd en dat is niet voor alle huidtypes geschikt. En dan heb je tegenwoordig ook nog peel off maskers, vliesmaskers en oogmaskers.

Kies een gezichtsmasker die past bij jouw huid en huidtype. En natuurlijk wat jij lekker vindt!

De voordelen van een gezichtsmasker

  • Gezichtsmaskers hydrateren je huid optimaal, voldoende vocht is belangrijk voor je huid, dit zorgt ervoor dat je huid zachter aanvoelt. Een gezichtsmasker bevat meestal veel vocht dat opgenomen wordt in de huid waardoor je huid na een masker lekker zacht aanvoelt. Door regelmatig een masker te gebruiken krijg je een (meer) gezonde en elastische huid.
  • Sommige maskers hebben ook een gunstige werking op de poriën. Als je regelmatig een masker gebruikt dat de poriën reinigt raken de poriën minder snel verstopt en zijn ze minder zichtbaar op het gezicht.
  • Na een drukke week is het ideaal om even een momentje voor jezelf in te plannen. Een gezichtsmasker heeft tijd nodig om in te werken, ideaal om even een momentje voor jezelf te nemen. Het is wel belangrijk om een masker te kiezen dat goed bij jouw huidtype werkt.

Zo gebruik je een gezichtsmasker

Breng het masker mes dik aan op de huid en laat het minimaal 15 minuten zitten terwijl je even relaxed. Spoel het af met veel lauw warm water tot het gehele masker verwijderd is en reinig altijd na met een gezichtslotion. Breng hierna de gewenste verzorging aan.

Tips bij Gezichtsmasker

Gebruik voordat je een gezichtsmasker aan gaat brengen een gezicht scrub. Met een gezicht scrub haal je de dode huidcellen van je huid af en daardoor wordt het gezichtsmasker beter opgenomen.

 

Wat is een gezichtsmasker l viva donna

Bekijk hier onze gezichtsmaskers

Je vindt alle huidverzorging hier

 

Bij Club Viva Donna spaar je bij alle aankopen die je doet voor punten. Met deze punten spaar je voor korting Daarnaast wordt je als eerste op de hoogte gehouden van nieuwigheden en promoties. Maak vandaag nog  een account aan en dan spaar je vanaf vandaag al voor hoge kortingen! Maak hier een account aan.

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box