Terug

Wat is het verschil tussen Chemische en Fysische zonnefilters

De zon is heerlijk maar we moeten ons eigenlijk wel iedere dag insmeren met een product waar een SPF in zit, een Sun Protection Factor. Er is alleen veel verschil tussen de soorten zonnebrand producten. Zo heb je Chemische en Fysische zonnefilters. Maar wat is nou het beste voor jou? We zetten de feiten hieronder even op een rijtje!

Chemische en Fysische filters; zo werken ze:

Chemische filters

  • Werking; Ze absorberen UV- straling, deactiveren het door het om te zetten in warmte. Het geeft dus warmte af aan de huid.
  • Ingrediënten; Octocryleen of Butyl Methyyldibenzoylmethaan
  • Voordelen; Ze zijn gemakkelijk aan te brengen, door de dunne formule zorgen ze niet voor een witte waas en het biedt een breed beschermingsspectrum van zoals UV-A als UV-B.
  • Nadelen; Na het aanbrengen moet je minimaal 20 minuten wachten voor het product werkt, je hebt meer kans op huidirritatie, meer risico op schade in de huid door vrije radicalen. Verder wordt de werking afgebroken door blootstelling aan UV licht. En de werking wordt gedurende de tijd dat je het op hebt iets minder.

Fysische Filters

  • Werking; Deze filters werken als een scherm dat uv-straling reflecteert en verspreidt, weg van het huidoppervlak.
  • Ingrediënten; Mineralen van Titaandioxide en Zinkoxide.
  • Voordelen; Veilig voor de huid want de huid neemt het niet op. Veiliger voor de huid op gevoeligheid en irritaties. Biedt een breed beschermingsspectrum van zowel UV-A als UV-B. De bescherming werkt al direct vanaf het aanbrengen en blijft gedurende de tijd perfect in stand.
  • Nadelen; Ze kunnen wat meer een witte waas achterlaten, dat vooral zichtbaar is op een donkerdere huid. Gelukkig worden de producten steeds geavanceerder waardoor je dit steeds minder ervaart.

Waar moet een goede zonnebrand aan voldoen?

Om je huid goed en effectief te beschermen tegen de schadelijke invloeden van de UV stralen, is het belangrijk dat het de volgende essentiële elementen bevat.

  • UV-A & UV-B bescherming in een breed spectrum
  • Antioxidanten; UV straling activeert de vrije radicalen in de huid. Deze zorgen voor schade aan de huid. De antioxidanten zijn krachtige stoffen die de vrije radicalen vernietigen en de schadelijke effecten te helpen beperken.

zonnebrand producten 

Baby zonnebrand

Lees ook UV straling en huidveroudering

Vergelijk producten Verwijder alle producten

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box